Home / HEADER-NEWS / Έρχονται 68 προσλήψεις αναπληρωτών και 96 πρόσθετοι διορισμοί στην Β/θμια

Έρχονται 68 προσλήψεις αναπληρωτών και 96 πρόσθετοι διορισμοί στην Β/θμια

Δημοσιεύτηκε: 10:48 μμ Φεβρουάριος 12th, 2014  


kalogiros

Του Βασίλειου Καλόγηρου

68 προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου αναμένονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για κάλυψη των κενών σε ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών. Οι 37 θα είναι προσλήψεις πλήρους ωραρίου και οι 31 θα αφορούν προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου. Οι προσλήψεις αυτές δεν αρκούν για να καλύψουν τα συνολικά κενά που ανέρχονται σε 237  ( 143 πλήρους ωραρίου και 94 μειωμένου).

Άλλη μια σημαντική είδηση που εξάγεται από το ενημερωτικό που απέστειλε  στο news.gr ο αιρετός κ. Κόρδης είναι ότι αναμένονται 96 συμπληρωματικοί διορισμοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της μη πληρωμής των αναπληρωτών στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο, ο κ. Κόρδης αναφέρει ότι  από τη διαχειριστική αρχή δεν είχαν πιστωθεί  καθόλου χρήματα για τους αναπληρωτές των περιοχών αυτών! Η λύση που προωθείται είναι έγκριση για μεταφορά χρημάτων από άλλες πράξεις για πίστωση του συγκεκριμένου λογαριασμού. Απαιτείται, ωστόσο, πολιτική απόφαση και έγκριση για μια τέτοια ενέργεια. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες  ενημέρωσαν ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το ζήτημα.

Για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/6/2010, παρά τα  όσα ακούγονται,, αναφέρει ο κ. Κόρδης, δεν υπάρχει καμιά νεώτερη εξέλιξη. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα ευχολόγια δε λύνουν το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα. Απαιτείται άμεσα, νομοθετική ρύθμιση για να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων»

Τέλος ο αιρετός και τακτικό μέλος στο ΚΥΣΔΕ επισημαίνει ότι  έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό θέμα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. «Δεκάδες εκπαιδευτικοί έχουν ήδη καταθέσει ενστάσεις με σοβαρές καταγγελίες! Η μη δημοσιοποίηση των μορίων μετάταξης γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα αδιαφανούς πρακτικής! Θα πρέπει, συνεπώς, να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών. Για τις αιτήσεις μετατάξεων σε Διοικητικές θέσεις ενημερωθήκαμε ότι θα συζητηθούν το Μάρτη. Η εγκύκλιος των μεταθέσεων συνεχίζει να  « αγνοείται»! Πρόσφατα δημοσιεύματα ωστόσο, μιλούν για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με στόχο να πραγματοποιηθούν ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 ικανοποιήθηκε το 5,4% των αιτήσεων μετάθεσης και ελάχιστες αποσπάσεις!»

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...