Home / HEADER-NEWS / Επανατοποθέτηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Επανατοποθέτηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: 11:59 πμ Φεβρουάριος 18th, 2014  


arvanitopoulos
Την επανατοποθέτηση 1.400 εκπαιδευτικών που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας (από τους συνολικά 1.845) εξήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας. Οπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «περάσαμε την πρόσφατη τροπολογία, όπου δημιουργήσαμε τις συνθήκες για τους διακόσιους εκπαιδευτικούς και πράγματι είμαστε ακριβώς στο χρονικό διάστημα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα, δηλαδή να γίνει πρόσκληση ούτως ώστε ν’ αρχίσει η επανατοποθέτηση.
Απομένουν, επίσης, οι διακόσιοι που έχουμε πει ότι θα τοποθετηθούν στους τομείς υγείας, σε δομές του υπουργείου Υγείας. Αρα, βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή, όπου όσον αφορά τους συναδέλφους στις επαγγελματικές δομές κατάρτισης πρόκειται να αρχίσει η πρόσκληση

για να τοποθετηθούν και να προχωρήσουμε στους υπόλοιπους, όσον αφορά, δηλαδή, νοσηλευτές και άλλους, για να απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου Υγείας. Εκεί βρισκόμαστε και πράγματι είμαστε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που πρέπει να δούμε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στο πλαίσιο του χρόνου που προβλέπεται για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ήδη ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 1.400 συναδέλφων την επόμενη εβδομάδα και με την πρόσφατη τροπολογία που περάσαμε, δημιουργήσαμε το θεσμικό υπόβαθρο για την επανατοποθέτηση άλλων 200 συναδέλφων σε δομές ΙΕΚ αλλά και ΣΕΚ. Φυσικά απομένει και η διευθέτηση των αναγκών του υπουργείου Υγείας για την απορρόφηση νοσηλευτών και γιατρών.
Συνεπώς, υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επανατοποθετεί τους εκπαιδευτικούς σε θέσεις που πραγματικά χρειάζονται με τις αλλαγές που έγιναν και ευελπιστούμε ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής, αυτής της διαδικασίας, θα έχουμε την πλήρη επανατοποθέτηση όλων».
Βουλή των Ελλήνων μέσω dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...