Home / HEADER-NEWS / Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων θα «κόψει» το 30% των μαθητών της Α’ Λυκείου

Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων θα «κόψει» το 30% των μαθητών της Α’ Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 11:39 μμ Φεβρουάριος 5th, 2014  


trapezathematon

Aν εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, περίπου το 30% των μαθητών της Α΄Λυκείου θα «κοπεί» στις εξετάσεις του Ιουνίου, υποστήριξαν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν εφαρμογή των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το εξεταστικό και ειδικότερα για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, με βάση το νόμο 4186/13 για το νέο Λύκειο, το 50% των θεμάτων των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου, αλλά και στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα επιλέγεται με κλήρωση από την τράπεζα θεμάτων ενώ το υπόλοιπο 50% θα ορίζεται από τον διδάσκοντα.

Ωστόσο αυτό έχει ως προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη που είναι υπέρογκη και έτσι η οδηγία που δίνεται στους εκπαιδευτικούς είναι να ολοκληρώσουν οπωσδήποτε τη διδακτέα ύλη, παραδίδοντας ακόμη και 6 σελίδες ιστορίας ή 20-30 σειρές αρχαίου κειμένου σε μία ώρα!

Η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με δεδομένο τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών, κάτι που επισημάνθηκε, αφού πλέον το επίπεδο των μαθητών από περιοχή σε περιοχή διαφέρει. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν το επίπεδο των μαθητών και προσπαθούν να τους βοηθήσουν προσαρμόζοντας ακόμα και την ύλη. Με το νέο σύστημα όμως και αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά καταργείται.

902.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...