Home / HEADER-NEWS / Διαδικασία υλοποίησης ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο E.Κ.Π.Α.

Διαδικασία υλοποίησης ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο E.Κ.Π.Α.

Δημοσιεύτηκε: 2:41 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2014  


xenagos

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από τις 26/02/2014 μέχρι τις 12/03/2014, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Α.Σ.Τ.Ε. και Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 7 της παρούσας, σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

https://seepea-stella.blogspot.gr/

…………………………………………………

Την απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία υλοποίησης ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης για γλωσσομαθείς υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όλες οι λεπτομέρειες περιγράφονται στο ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύουμε.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να μετατρέψει τους γλωσσομαθείς σε καταρτισμένους ξεναγούς. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι αναμένουμε και νέα αύξηση τουριστών, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να αυξήσει εκθετικά τις πιθανότητες να βρει κάποιος δουλειά το καλοκαίρι. Ιδού λοιπόν οι λεπτομέρειες αλλά και ολόκληρο το ΦΕΚ.
1. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
2. ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 31 Μαρτίου 2014 έως 30 Μαΐου 2014.
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.
5. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από τις 26/02/2014 μέχρι τις 12/03/2014, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Α.Σ.Τ.Ε. και Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 7 της παρούσας, σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ). Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές, εφόσον ο φάκελος φέρει σφραγίδα του ταχυδρομείου εντός των ως άνω οριζόμενων προθεσμιών, ήτοι από 26/02/2014 έως και 12/02/2014
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση των γλωσσών αυτών αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας δεν μοριοδοτείται. Η άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας πέραν της πρώτης δηλωθείσας, που δηλώνει ο υποψήφιος μοριοδοτείται. Τα δικαιολογητικά, τα μόρια και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στο σχετικό ΦΕΚ.

fpress.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...