Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 18/06/2021, 11:25


Home / HEADER-NEWS / Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία

Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:27 πμ Φεβρουάριος 18th, 2014  


ypologistes_hlektronikoi_thumb_medium200_150

Ιστοσελίδα καταγράφει τις ανάγκες και καλεί ιδιώτες και φορείς για δωρεά

Μια ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Κορίνθου διαπιστώνοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα σχολεία σε εργαστηριακό εξοπλισμό πληροφορικής, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καλώδια usb, μνήμες ram κ.α., αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα όπου τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν τις ανάγκες που έχουν σε εξοπλισμό εργαστηρίων.Επιχειρήσεις, ιδιώτες άλλα και άλλοι φορείς που επισκέπτονται την ιστοσελίδα εφόσον το επιθυμούν μπορούν να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Στο ερώτημα τι θα κερδίσει ο ιδιώτης ή η επιχείρηση που κάνει μια δωρεά στα σχολεία μέσω του https://edufriends.gr/, η απάντηση είναι ότι κάθε φορά που ικανοποιείται μια ανάγκη τότε το λογότυπο της εταιρείας προβάλλεται σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας ώστε να είναι εμφανές από τους επισκέπτες. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρεία καθώς το όνομά της συνδέεται με κάποιο φιλανθρωπικό έργοΗ διαδικασία είναι απλή και γίνεται σε τρία βήματα:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων "Γαβρόγλου"

1. Η εταιρεία/ιδιώτης επιλέγει από τη λίστα τα υλικά, την ποσότητα τους και το σχολείο που θα κάνει τη δωρεά και χρησιμοποιεί τη σχετική φόρμα ώστε να ενημερωθεί το σχολείο για την ύπαρξη ενδιαφέροντος.

2. Στέλνει τα υλικά στο σχολείο που τα έχει ανάγκη

3. Ο Διευθυντής του σχολείου επιβεβαιώνει στην ιστοσελίδα ότι έλαβε τα υλικά. Αυτόματα, το λογότυπο εμφανίζεται στα σχετικά και εμφανή σημεία και η εταιρεία μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τους δωρητές.

Οι ιδιώτες και οι φορείς που το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προς το παρόν μόνο εργαστηριακό εξοπλισμό. Δηλαδή οτιδήποτε αφορά ένα εργαστήριο πληροφορικής. Από υπολογιστές μέχρι και καλώδια usb. Στο μέλλον θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν και άλλοι τύποι υλικού.

Οι δημιουργοί του https://edufriends.gr/ οδηγήθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί διαπίστωσαν ότι οι ανάγκες των σχολείων σε εξοπλισμό πληροφορικής είναι αρκετά μεγάλες ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν εταιρίες και ιδιώτες που αντικαθιστούν τα παλιά τους συστήματα με νέα. Τα παλιά συστήματα αντί να ανακυκλωθούν θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στα σχολικά εργαστήρια ή και στις βιβλιοθήκες των σχολείων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν οι μαθητές καθώς ένα κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε μεγάλο εύρος τεχνολογιών και λογισμικών. Ηθικά κερδισμένοι όμως είναι και οι δωρητές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα, όπως προειπώθηκε να δουν το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας τους αναρτημένο στην ιστοσελίδα του edufriends.gr.

Διαχειριστές της ιστοσελίδα είναι οι εκπαιδευτικοί κα Ρούση Ι., Νικολακάρου Μ. ενώ στην ανάπτυξή συμμετέχει και ο κ. Πανταζής. Όπως αναφέρθηκε η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν.

https://www.newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...