Home / HEADER-NEWS / APF – Δελτίο Τύπου μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση

APF – Δελτίο Τύπου μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: 12:01 μμ Φεβρουάριος 11th, 2014  


france_320_327

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΥΚΑΓΓΠΕ ΕΛΛΑΔΑ)

Σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, μετά το πέρας του κατά γενική ομολογία επιτυχημένου σεμιναρίου με τίτλο

“ Το πώς και το γιατί της αποτελεσματικής διδακτικής πράξης  μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό περιβάλλον “

που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας (APFFU GRECE) ,τα μέλη του Συνδέσμου συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

Κατά τις διαδικασίες της Γ.Σ. συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ05 και την εκπαίδευση γενικότερα.

 

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να χρησιμοποιηθούν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα ώστε να δημοσιοποιηθούν τα μόρια των μετατάξεων και να μην εξισωθούν τα μόρια των μεταταχθέντων με αυτά των ήδη υπηρετούντων κλάδων στην Πρωτοβάθμια.
  • Τη  συνεργασία και συμπαράταξη με τους συνδικαλιστικούς  φορείς (ΔΟΕ, Συλλόγους Δασκάλων) καθώς  και τους αντίστοιχους  επιστημονικούς  των ειδικοτήτων που μετατάχθηκαν  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ώστε να ιδρυθούν άμεσα οργανικές θέσεις.
  • Να διεκδικήσει  με κάθε μέσο τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία και την άμεση κάλυψη των κενών γαλλικής με την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.
  • Την υπεράσπιση και  με νομικά μέσα των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών  ΠΕ05 στα σχολεία με το σεβασμό στο  δικαίωμα της  διδασκαλίας μαθημάτων σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση.
  • Να επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και του Ι.Ε.Π. για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες η ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική.
  • Να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα νομικά και συνδικαλιστικά για την ικανοποίηση των αιτημάτων αιχμής όπως αυτά καταγράφονται στο σχετικό υπόμνημα προς το Υπουργείο ΠΑΙ.Θ.

Τέλος η Γενική Συνέλευση καλεί όλους τους συναδέλφους ΠΕ05 της χώρας να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ  και των τοπικών ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων και Εργαζομένων στα Κέντρα ξένων γλωσσών  για την αλλαγή της ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής προς όφελος των μαθητών και μαθητριών και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...