Home / HEADER-NEWS / Ανάκληση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το ΕΚΠΑ!

Ανάκληση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το ΕΚΠΑ!

Δημοσιεύτηκε: 1:00 μμ Φεβρουάριος 4th, 2014  


pess

ΘΕΜΑ: «Ανάκληση προγράμματος ΕΚΠΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΚΠΑ, ανταποκρινόμενο στο από 31-1-2014 αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) για την κατάργηση προγράμματος «επιμόρφωσης» εκπαιδευτικών σε σχέση με το ΠΔ 152/2013, με πληρωμή, απέστειλε την συνημμένη επιστολή προς την ΠΕΣΣ.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Πανεπιστημίου 30,
Αθήνα, Τ.Κ. 106 79
Τηλ. 210 368 9687, 210 368 9767
Fax. 210 3689 691
e-mail:

vrec-aca@senate.uoa.gr

Πληροφορίες:
Κ. Μπουρλετίδης

Αθήνα, 4/02/2014   ΠΡΟΣ:

Την ΠΕΣΣ

   – Δρ. Γ. Μπαραλό

   Πρόεδρο ΠΕΣΣ

   Κοιν.:    – Πρύτανη του ΕΚΠΑ

   Καθηγητή κ. Θ. Πελεγρίνη

Αξιότιμε κύριε Μπαραλέ

Ευχαριστούμε θερμά που μας ενημερώσατε για το θέμα του προγράμματος που είχαμε προκηρύξει και ήμασταν έτοιμοι να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση ούτε από εμένα ούτε από την ομάδα μου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος των λειτουργών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντιθέτως πρόθεση μας ήταν να θωρακίσουμε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους σχολικούς συμβούλους, έναντι συστημάτων αξιολόγησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Και αυτό θα γινόταν μέσα από ένα σεμινάριο το οποίο θα προέβαλλε όλες τις παγίδες, τα αρνητικά σημεία και θα έδινε τροφή για κριτική σκέψη.

Σας γνωστοποιώ, σεβόμενος το αίτημα σας, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κατέβει από την ιστοσελίδα μας και δεν θα υλοποιηθεί μέχρις ότου επανεξεταστούν  όλες οι παράμετροι που αφορούν το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και υπάρξει συναίνεση και συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων πλευρών.

Θέλω να αισθάνεστε την άνεση να επικοινωνείτε μαζί μας και μαζί μου ούτως ώστε στο μέλλον να διοργανώσουμε επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία θα προβάλλουν τους στόχους σας και τους στόχους μας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση και την επικοινωνία και προσβλέπω στη συνεργασία μας για την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του έργου των εκπαιδευτικών

Με εκτίμηση

*(υπογραφή)

Ο Αντιπρύτανης & Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ

Καθηγητής κ. Αστέριος Δουκουδάκης

*Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο που παραμένει στο αρχείο του φορέα.

…………………………………………………………………………………………………………..

olme2

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με αντικείμενο την αξιολόγηση

Κύριε Πρύτανη,

Κύριε Αντιπρύτανη,

Όπως γνωρίζετε, οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο στο σύνολό του πλήττονται βάναυσα στις μέρες μας από την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας. Συνεχείς περικοπές  δαπανών, δραματικές περικοπές αποδοχών, διαθεσιμότητες και απολύσεις, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στο περιεχόμενο του λυκείου και της ΤΕΕ είναι στοιχεία αυτής της πολιτικής. Με όχημα και πρόσχημα την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών επιδιώκεται η χειραγώγηση και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο αρκετά από αυτά.

Με αυτά τα δεδομένα, ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ στις διαδικασίες αυτές, με τις οποίες στηρίζεται στην ουσία η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην προκήρυξη προγράμματος επιμόρφωσης από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση», με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Α. Δουκουδάκη και αντικείμενο την «Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Εξειδίκευση επί του Π.Δ. 152)». Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, αφορά: Δάσκαλους/Καθηγητές, Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή σε αυτό απαιτείται η καταβολή ποσού 100 ευρώ! Η έκπληξή μας σχετίζεται με το γεγονός ότι και το ίδιο το ΕΚΠΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτό βιώνουν με το πιο οξύ τρόπο τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής.

Η συμμετοχή του ΕΚΠΑ σε τέτοια προγράμματα, και μάλιστα με πληρωμή από τους εκπαιδευτικούς, δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή όπου η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται στο σύνολό της  για το αντίθετο.

Θεωρώντας το ΕΚΠΑ, τους πανεπιστημιακούς δάσκαλους και όλους τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο συνοδοιπόρους στους δύσκολους κοινούς αγώνες  για την παιδεία στη χώρα μας, σας ζητούμε να ανακληθεί αυτή η προκήρυξη και να ακυρωθούν από τον προγραμματισμό σας αυτά τα σεμινάρια.


Ο.Λ.Μ.Ε. 

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr 

olme@otenet.gr

Αθήνα, 3/2/14

Προς:

–  τον κύριο Θ. Πελεγκρίνη, Πρύτανη  ΕΚΠΑ

–  τον κύριο Α. Δουκουδάκη, Αντιπρύτανη ΕΚΠΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...