Home / Featured / Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30-6-2010

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30-6-2010

Δημοσιεύτηκε: 10:40 πμ Φεβρουάριος 9th, 2014  


kathigitis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

Θέμα: «Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30-6-2010»

Κύριε υπουργέ,

Κύριε υφυπουργέ ,

Έχουν περάσει τέσσερα, σχεδόν, χρόνια από την ψήφιση του Ν3848/10, ενός νόμου που «κλείδωσε» την προϋπηρεσία των αναπληρωτών στις 30-6-2010. Συγκεκριμένα στο άρθρο 9 παρ.2 του Ν.3848/2010 προβλέπονται τα εξής: «…. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3…».

Σ΄ αυτά τα τέσσερα χρόνια, όμως,  κανένας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν έγινε και οι προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων εκπαιδευτικών γίνονται με βάση την προϋπηρεσία ως τις 30-6-2010. 

Με επιστολές μου που σας έχω απευθύνει στο παρελθόν έχω ζητήσει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών γιατί η ρύθμιση αυτή δημιουργεί τεράστιες αδικίες, αφού συνάδελφοί μας αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010 και μέχρι σήμερα κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία από 1/7/2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία χάνεται και υπολογίζεται (ελάχιστα) μόνο μετά τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι συνάδελφοί μας που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις περιοχές της χώρας, να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία. Ο πλήρης δηλαδή παραλογισμός του συστήματος διορισμών.

Στη συνάντηση, μάλιστα, που είχατε με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 30/10/2012 είχατε δεσμευθεί ότι: «Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα – εντός του Νοεμβρίου 2012– θα ξεκλειδώσουν οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα  προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους », κάτι που μέχρι σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Επειδή μέχρι τον Ιούνιο του 2014, που θα συνταχθούν οι νέοι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος είναι ελάχιστος, υπάρχει η ανάγκη να κατατεθεί και να ψηφισθεί από τη Βουλή, άμεσα,  νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων κατά τη σύνταξη των νέων πινάκων των αναπληρωτών του 2014-15.

Φυσικά για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα η ρύθμιση, θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς όλα τα οργανικά κενά της Π.Ε. και με προσλήψεις αναπληρωτών όλα τα λειτουργικά κενά.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

Σχετικά :

15-1-12 : Άμεση ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση, ΤΩΡΑ, για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά τις 30-6-2010

Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ

https://mpratis.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι ανέφερε για την μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ο Υφυπουργός Παιδείας

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...