Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Μαθητές / Οι καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις μαθητών για τις Πανελλαδικές 2014

Οι καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις μαθητών για τις Πανελλαδικές 2014

Δημοσιεύτηκε: 1:05 μμ Φεβρουάριος 6th, 2014  


panel
Η προθεσμία για τις αιτήσεις των μαθητών που θα πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες 2014 έγινε γνωστή σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους μαθητές που επιθυμούν λόγω αναπηρίας ή μαθησιακής δυσκολίας να εξεταστούν είτε προφορικά είτε γραπτά.
Η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλήνιες 2014 κατατίθενται μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2014 από:
α) τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών),
β) τους αποφοίτους των (Ημερήσιων-Εσπερινών) Γενικών Λυκείων ή άλλου Σχολείου

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου,

 γ) τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), δ) τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), τους αποφοίτους Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (Ημερήσιων και Εσπερινών) τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ (Ημερήσιων και Εσπερινών), καθώς και τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των Ναυτικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών).
ε) όσους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Η προθεσμία ισχύει και για όσους μαθητές της Γ΄ Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι μαθητές και απόφοιτοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία,  εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών ...