Home / Featured / Π.Ε.Α.Δ. – Προσμέτρηση προϋπηρεσίας μετά το 2010

Π.Ε.Α.Δ. – Προσμέτρηση προϋπηρεσίας μετά το 2010

Δημοσιεύτηκε: 6:40 μμ Φεβρουάριος 10th, 2014  


daskalos

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

e-mail: pead2014@gmail.com.

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010

Το θέμα της προσμέτρησης  της προϋπηρεσίας μετά το 2010 και το αίτημα  ανοίγματος ή όχι των πινάκων είναι άκρως σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα· στην προκειμένη περίπτωση όμως , ειδικά για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βασικών ειδικοτήτων με το ενδεχόμενο της παρεμβολής  στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών διαφόρων ομάδων εκπαιδευτικών (απολυμένοι από ιδιωτικά σχολεία, ειδικής αγωγής, προγράμματα ΕΣΠΑ)  διακυβεύεται η αξιοκρατία , η διαφάνεια αλλά και το μελλοντικό δικαίωμα μονίμου διορισμού.

Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση ,με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό  ήθος και ύφος   που  συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, προκειμένου να υπάρξει ενότητα στο κίνημα των αναπληρωτών επιθυμεί να δηλώσει ότι :

α) οι όψιμοι υπερασπιστές της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, το 2010 όταν με νομοθετική ρύθμιση της Άννας Διαμαντοπούλου έκλεισαν οι πίνακες ,αυτοί τήρησαν σιγήν ιχθύος .

β) Πάγια θέση της  ,αφού τα μέλη της είναι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και πριν αλλά κυρίως μετά το 2010, είναι η προσμέτρηση της πραγματικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δημόσια σχολεία ως βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων όποτε και αν αυτή αποκτήθηκε. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακρογωνιαίος λίθος της ίδρυσης μας αποτελεί το κριτήριο της πραγματικής προϋπηρεσίας σε δημόσια σχολεία αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας ως το  καθοριστικό  κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ(60%) είτε μόνη της (40%). Όπως τονίζεται και στο διεκδικητικό μας πλαίσιο η πραγματική προϋπηρεσία πρέπει όχι μόνο να μετράει αλλά μάλιστα και με μεγαλύτερους συντελεστές και πάνω από το 16,80 του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010.

γ) Μοναδικός μας ενδοιασμός για το άνοιγμα των πινάκων αποτελεί η είσοδος  στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής. Αν διασφαλιστεί με όρους και προϋποθέσεις η μη είσοδος στους  πίνακες γενικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και των ποικιλώνυμων πανεπιστημιακών προγραμμάτων δεν έχουμε κανένα πρόβλημα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από 1-7-2010  και ακόμη περισσότερο αυτή να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος.

Τα βασικά μας προβλήματα  είναι η ελαχιστοποίηση των διορισμών των αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών  και η  εκμηδένισή τους  λόγω των επικείμενων συγχωνεύσεων αλλά και πιθανής πλέον νέας αύξησης ωραρίου. Αν δεν υπάρξουν την επόμενη χρονιά διορισμοί αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών είτε ανοίξουν οι πίνακες είτε όχι αυτό δε θα έχει πλέον καμία σημασία

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει αν

1)έχει σκοπό να φέρει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε.

2) αν γίνει αυτό ζητούμε να μας διασφαλίσει τη μη είσοδο στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής καθώς και το αυτονόητο της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στον πίνακα αναπληρωτών της γενικής

3) πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η λεγόμενη μεταβατική περίοδος; Υπάρχει πρόθεση και δυνατότητα  διεξαγωγής νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ γενικής αγωγής ;

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές και αυτούς που επιθυμούν ανοιχτούς πίνακες στην συνεδρίαση του συλλόγου το Σάββατο 15/02/2014 στις 5μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ για ένα μαζικό κίνημα αναπληρωτών ως απάντηση στην πολιτική των συγχωνεύσεων ,της αύξησης ωραρίου και της απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

                            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...