Home / HEADER-NEWS / Ο 14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για Νόμπελ! (Video)

Ο 14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για Νόμπελ! (Video)

Δημοσιεύτηκε: 6:05 μμ Φεβρουάριος 6th, 2014  


3-1

Ο 14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για Νόμπελ! (Video)

Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger

Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω. Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Ο 14χρονος, έχει φτάσει ένα βήμα πριν καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ έχει αποκτήσει και έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο που φοιτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται πλέον μερικές μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang. “Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες”, δήλωσε ο ίδιος.

 

Ένα επίτευγμα που αν καταφέρει τελικά να το φέρει εις πέρας, αναμένεται να του χαρίσει μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας και ενδεχομένως, το βραβείο Νόμπελ. Καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν άλλωστε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. “Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής”, επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine, ο οποίος με mail του στην οικογένεια του Barnett, ενημέρωσε τον ίδιο και τους οικείους του πως αν τελικά τα καταφέρει, εκείνος θα στηρίξει την υποψηφιότητα του για το βραβείο.

Το παιδί – θαύμα Ο 14χρονος μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα δέκα του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο για να μπει στο Πανεπιστήμιο. Σε πρόσφατη ομιλία του στο TEDx Teen, είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ τώρα. Οι ειδικοί είχαν πει πως δεν θα κατάφερνα καν να μιλήσω. Προφανώς κάποιοι τραβάνε τα μαλλιά τους τώρα”. Η μητέρα του, Kristine Barnett έχει γράψει βιβλίο για την μέχρι σήμερα ιστορία του μικρού, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”. Η οικογένεια του μικρού, έχει ιδρύσει και λειτουργεί υπό την επιμέλεια της, το ίδρυμα Jacob’s Place για αυτιστικά παιδιά.

Η μητέρα του, με το βιβλίο της αλλά και τη συνολική της δράση, έχει σαν στόχο της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτισμό. Η ίδια δήλωσε πρόσφατα: “Ο Jacob παλεύει με το πρόβλημα του κάθε μέρα και μας έχει στο πλάι του, όπως πρέπει να κάνει κάθε γονιός για το παιδί του. Έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα του και τα πολεμάει με δύναμη ψυχής

Τι είναι το Σύνδρομο Asperger

Το όνομα Σύνδρομο Asperger (Asperger’s Syndrome) καθιερώθηκε από το 1981 όταν η Δρ. Λόρνα Γουίνγκ (Lorna Wing), μια Αγγλίδα ψυχίατρος, δημοσίευσε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο που λεγόταν Asperger’s Syndrome: a Clinical Account, το οποίο ξανάφερε στο φως την έρευνα που είχε κάνει ο Hans Asperger και καθιέρωσε έτσι την επωνυμία Asperger’s Syndrome για να περιγράψει μία πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (Αutistic Spectrum Disorder).

Το Σύνδρομο Asperger θεωρείται πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, διότι όπως και ο κλασσικός Αυτισμός, είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας και τις σχέσεις ενός ατόμου με το περιβάλλον του.

Συχνά θεωρείται ότι όλοι όσοι έχουν Αυτισμό και έχουν υψηλές επιδόσεις, φέρουν το Σύνδρομο Asperger. Ωστόσο, είναι γνωστό σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές άλλες μορφές Αυτισμού, αυτές του αποκαλούμενου ως “Λειτουργικού Αυτισμού”, όπου τα άτομα αποδίδουν με υψηλές επιδόσεις χωρίς να εμφανίζουν αυτά καθαυτά τα συμπτώματα του Συνδρόμου Asperger.

Είτε έχουν Σύνδρομο Asperger (ΣΑ), είτε Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (ΥΛΑ), τα παιδιά και οι ενήλικες βιώνουν δυσκολίες στις καθημερινές κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Η ικανότητά τους για ανάπτυξη φιλικών σχέσεων είναι γενικά περιορισμένη, όπως είναι και η ικανότητά τους να καταλάβουν τη συναισθηματική έκφραση των άλλων ανθρώπων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παθήσεις αυτές συνδέονται και με μαθησιακές δυσκολίες.

Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες παράλληλα με ΣA και ΥΛΑ μοιράζονται την ίδια δυσκολία στην κατανόηση του κόσμου που τους περιβάλλει. Τα άτομα με ΣΑ και ΥΛΑ έχουν συνήθως φυσιολογική ή ανώτερη νοημοσύνη και επιθυμούν την επαφή και τη σχέση με άλλους ανθρώπους, αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο προσέγγισης, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τους άλλους με ακατάλληλο και ιδιόρρυθμο τρόπο.

 

https://blog.focuswebtv.gr/?p=223789

…………………………………………………………..

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ…

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται μετά μανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook το οποίο το είδα να το αναπαράγουν και αρκετοί φίλοι μου.

Είναι πραγματικά τρομερό,14χρονος με αυτισμό να απειλεί την θεωρία της σχετικότητας και να πηγαίνει και για νόμπελ,πραγματικά απίστευτο.

Κυκλοφορεί και στα ιστολόγια δειτε το με τίτλο

Ο 14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για νόμπελ (Βίντεο)

Μια ιστορία που γίνεται πιστευτή από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από μαθηματικά και φυσική αλλά είναι σίγουροι πως ο 14χρονος είναι έτοιμος να καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας.

Αυτή η ιστορία έχει παίξει σε ξένα ιστολόγια εδώ και δύο με τρία χρόνια περίπου.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με τον Jacob Barnett.

Ξεκινάμε από το γεγονός πως τα βίντεο που κυκλοφορούν με τον μικρό δεν εμπεριέχουν κάτι εξωφρενικό από πλευράς μαθηματικών και επιστήμης,ο μικρός όμως είναι αρκετά υποσχόμενος καθώς όντως είναι έξυπνος και μπορεί να κατανοεί τους διάφορους τύπους εξισώσεων κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν και για αυτό τον λόγο θεωρούν πως ο μικρός είναι έτοιμος να καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας.

Η ιστορία με τον μικρό ξεκίνησε από το περιοδικό TIME με τρόπο τέτοιο που να φαίνεται πως ο μικρός είναι έτοιμος να καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας,άποψη που είναι εντελώς λάθος.

Η θεωρία της σχετικότητας είναι η πιο καλά τεκμηριωμένη και δοκιμασμένη επιστήμη και αποτελεί την πλέον στέρεα ιδέα καθώς έχει δοκιμαστεί εκατομμύρια φορές στους επιταχυντές.Επίσης επιβεβαιώνεται κάθε φορά που κάποιο άστρο εκρήγνυται ή κάθε φορά που τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας παράγουν ενέργεια.

Για αυτό τον λόγο είναι μηδαμινές οι πιθανότητες όχι μόνο για τον μικρό Jacob Barnett αλλά για τον οποιοδήποτε να την καταρρίψει.Χρειάζεται κάτι παραπάνω από την κατανόηση των μαθηματικών τύπων και εξισώσεων για να γίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε το λίγο κατ’αυτό τον τρόπο,ο Ισαάκ Νεύτων ο οποίος με τον νόμο της βαρύτητας έφερε την επανάσταση στην επιστήμη,ο νόμος του Νεύτων εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα αλλά η εξίσωση του καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όταν μιλάμε για ταχύτητες φωτός.

Ο μικρός Jacob Barnett είναι στα αλήθεια έξυπνος και οι γονείς του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι καθώς κατανοεί τις μαθηματικές εξισώσεις αλλά η ιστορία για την κατάρριψη της θεωρίας της σχετικότητας είναι εντελώς λάθος.

Με τα όσα μέχρι τώρα είναι γνωστά η θεωρία της σχετικότητας δεν καταρρίπτεται όσο και αν χτυπιούνται κάποιοι,προς το μέλλον βλέπουμε….

Αυτή η ιστορία θα γινόταν εύκολα πιστευτή από το σύνολο του κόσμου και έτσι θα ήταν εύκολο να πουλήσει κάτι που όπως βλέπουμε το εκμεταλλεύονται δεόντως όλα τα ιστολόγια και ιστοσελίδες εγχώρια και μη.

https://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2011/04/08/a-very-smart-kid-and-a-solid-theory/#.Uu-flT1_uHg

Πόσοι θα έμπαιναν στο κόπο να διαβάσουν μια είδηση με τίτλο….

»Ένας 14χρονος με αυτισμό κατανοεί τα μαθηματικά»

ΠΗΓΗ https://krypteia1.blogspot.gr/2014/02/14.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...