Home / HEADER-NEWS / Εικοσιτετράωρη απεργία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στις 13/2/2014

Εικοσιτετράωρη απεργία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στις 13/2/2014

Δημοσιεύτηκε: 11:26 πμ Φεβρουάριος 12th, 2014  


poe-ota4-659x355-620x320

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί τους εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς η ΠΟΕ- ΟΤΑτην Πέμπη 13 Φεβρουαρίου και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή για την αύξηση ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η παρακάτω:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για όλο το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

 

Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87) όπου θα συζητηθεί η προσφυγή.

Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι ενταγμένη στον καθημερινό αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφαιρούν από τους πολίτες τα Δημόσια αγαθά και οδηγούν στην κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.

Η συρρίκνωση των Δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση.»

https://www.aftodioikisi.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...