Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη βαθμολογία και την εξεταστέα ύλη στη φετινή Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη βαθμολογία και την εξεταστέα ύλη στη φετινή Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 10:10 πμ Ιανουάριος 20th, 2014  


trapezathematon

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» 19/1, ξεκαθαρίζει ότι το κοντέρ για το νέο σύστημα αρχίζει να γράφει από τη φετινή Α΄τάξη του λυκείου. Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αντληθούν από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων, ενώ η εποπτεύουσα Ανεξάρτητη Αρχή θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως Εθνικός Φορέας Εξετάσεων.

Η εισαγωγή του φετινού μαθητή της Α’ λυκείου στο πανεπιστήμιο θα εξαρτηθεί σε ποσοστό 80% από την εξέτασή του στα τέσσερα μαθήματα που προβλέπονται και κατά 20% από τον μέσο όρο της βαθμολογίας του στα τρία χρόνια του λυκείου.
Παρακάτω οι απαντησεις του Υπουργού Παιδείας:
«Στόχος της Τράπεζας Θεμάτων που θα συσταθεί είναι να εξαντλούν όλοι οι εκπαιδευτικοί τη διδακτέα ύλη, ώστε να μην υπάρχουν μαθησιακά κενά και ανισότητες στα παιδιά. Γιατί η τυχαιότητα των μισών θεμάτων που θα είναι υποχρεωμένος να αντλήσει ο καθηγητής την ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων αποκλείει την πιθανότητα της μη κάλυψης της ύλης. Επιπλέον, όλος ο διοικητικός μηχανισμός, από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έως και τα Βαθμολογικά και Εξεταστικά Κέντρα, που υλοποιεί εδώ και χρόνια τις αδιάβλητες πανελλαδικές εξετάσεις, παραμένει σε δομή και διαδικασίες ο ίδιος».
Και τι αλλάζει;
«Ο συντονισμός και ο έλεγχος των διαδικασιών. Αντί του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας -πολιτικού προσώπου δηλαδή- την ευθύνη του συντονισμού και του ελέγχου αναλαμβάνει μια Ανεξάρτητη Αρχή».
Και
«Η εισαγωγή του φετινού μαθητή της Α’ Λυκείου στο πανεπιστήμιο θα εξαρτηθεί 80% από το πώς θα γράψει στα τέσσερα μαθήματα που θα εξεταστεί. Το υπόλοιπο 20% θα εξαρτηθεί από τον μέσο όρο της βαθμολογίας του στα τρία χρόνια του Λυκείου, ο οποίος αντικειμενικοποιείται από την Τράπεζα Θεμάτων».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...