Home / HEADER-NEWS / Τι συζητήθηκε μεταξύ ΟΛΜΕ και Υπ. Παιδείας

Τι συζητήθηκε μεταξύ ΟΛΜΕ και Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:30 μμ Ιανουάριος 7th, 2014  


olme2Έγινε σήμερα Τρίτη, 7/1/2014, συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

Εκ μέρους της ΟΛΜΕ τέθηκε το βασικό αίτημα, να ανακοινωθούν τώρα 445 ακόμα θέσεις σε δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.  Απαιτήθηκε μάλιστα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τώρα, ώστε να έχει λυθεί το πρόβλημα πριν εκπνεύσει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Ο Υπουργός,  απάντησε ότι θα προσπαθήσει ώστε να μην απολυθεί κανείς. Δεν έδωσε όμως καμιά διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για 15000 απολύσεις μέσα στο 2014, οι οποίες σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν. Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποιο σχέδιο ή σκέψεις του υπουργείου για το που θα απορροφηθούν αυτοί οι καθηγητές. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που ήδη ξεκινάει καινούργιο κύμα διαθεσιμότητας.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα ότι, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν εκδιωχθεί από τα σχολεία, την ίδια στιγμή χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες τμήματα και ειδικότητες δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα, ακόμα και σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά.  Από κάθε άποψη, εκπαιδευτική, παιδαγωγική, λειτουργική, αμφισβητείται η ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους δήλωσε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 27/5, μετά τις εκλογές.

Για τη μοριοδότηση, αναγνώρισε ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το διοικητικής μεταρρύθμισης δεν είναι κατάλληλος για την εκπαίδευση και θα προτείνει να αρθούν οι αδικίες που δημιουργούνται στους εκπαιδευτικούς ( πχ ΑΣΕΠ – Επετηρίδα, μοριοδότηση προσόντων κλπ). Πολύ σωστά το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα μόρια και τα κριτήρια, γιατί αυτό θα σήμαινε αποδοχή απολύσεων.

Αύριο έχει συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης και πρώτη συζήτηση για τη διαμόρφωση προγράμματος δράσης της επόμενης περιόδου.



 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...