Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 01/04/2020, 04:22


Home / HEADER-NEWS / Τι ισχύει για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε σχολεία, Φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.

Τι ισχύει για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε σχολεία, Φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.

Δημοσιεύτηκε: 2:04 μμ Ιανουάριος 27th, 2014  


06a65b7e89ba3b285a867f4f2c1f15f1_S

Τι ισχύει για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε σχολεία και φροντιστήρια

Εκκλησιασμός για μαθητές πρωτοβάθμιας, αργία για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων και της Παιδείας. Για την ημέρα εκείνη προβλέπεται από τα ΠΔ 201 και 200 υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντίθετα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το ΠΔ104/1979 και με βάση την εγκύκλιο του 2012, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών χαρακτηρίζεται ως σχολική αργία. Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης έτους 2020

Δημοτικά – νηπιαγωγεία

Συγκεκριμένα για τα δημοτικά σχολεία ισχύουν τα ακόλουθα: την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.

Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής τους. Εκκλησιασμός των νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο ναό.

Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Παρουσιάζονται τα όσα προέβλεπε εγκύκλιος του 2012 που εκτός απροόπτου θα ισχύσει και φέτος.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι με βάση το Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ Α΄ 23) καθώς και τις αριθμ. 80033/Γ2/4-8-2006 (ΦΕΚ Β΄ 1286) και 148096/Γ2/24-12-2007 (ΦΕΚ Β΄ 2511) Υπουργικές Αποφάσεις, η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράταση προθεσμίας καταχώρισης δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσω των προκηρύξεων ΑΣΕΠ

Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Αργία είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών σύμφωνα με την Αποφ. Δ5/5500/83 Υπ.Εθν.Παιδείας. Σε πολλούς δικτυακούς τόπους φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αναφέρεται ότι την 30η Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω σχολικής αργίας.

greekteachers.gr, dictyo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΟΛΜΕ: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας

Μέσα σε αυτήν τη πρωτοφανή κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα αλλά και ...