Σάββατο, 04/12/2021, 22:11


Home / HEADER-NEWS / Θετικός ο Σαμαράς για τον χειμερινό τουρισμό. Αναμένουμε την απόφαση.

Θετικός ο Σαμαράς για τον χειμερινό τουρισμό. Αναμένουμε την απόφαση.

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Ιανουάριος 13th, 2014  


mathitis

 

Θετικός ο Σαμαράς

Ναι Σαμαρά σε μια βδομάδα έξτρα σχολικών διακοπών το Μάρτιο

Την πρόταση στηρίζει και η Όλγα Κεφαλογιάννη και βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης Αρβανιτόπουλου

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για εφαρμογή του θεσμού της «σχολικής ανάπαυλας» με ταυτόχρονες διακοπές για τους μαθητές από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου, το news.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Λεβέντη ο οποίος έδωσε και τη σχετική είδηση.

Αυτό που μας δήλωσε ο κ. Λεβέντης είναι ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για την υλοποίηση του θεσμού αν και ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα πραγματοποιηθεί.

Στην άποψή του αυτή τον οδήγησε η στάση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε στο news.gr ότι ο κ. Σαμαράς  ήταν θετικός και έδωσε μάλιστα εντολή να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εφαρμογή του θεσμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στηρίζει και η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη.

Είναι, λοιπόν, θέμα του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου η υλοποίηση του προγράμματος και φυσικά ο περαιτέρω καθορισμός των διαδικασιών. Ο κ. Λεβέντης πιστεύει ότι από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με το θεσμό λογικά στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και το Υπουργείο Παιδείας.  Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είναι να πραγματοποιηθούν εκδρομές το διάστημα 4-7 Μαρτίου και στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η Ομοσπονδία με χαμηλές τιμές για τους μαθητές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Οι δράσεις για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης

Πρόκειται για ένα αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 2010 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός πραγματοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα έχει κόστος για τον προϋπολογισμό ενώ η μαζικότητα του θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να μειώσουν τις τιμές τους. Ο κ. Λεβέντης μας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής «ίσως να μην αφορά τους μαθητές των δημοτικών και να αφορά τους μαθητές συγκεκριμένων τάξεων λυκείου και γυμνασίου. Το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη υλοποίηση και τον τρόπο. Πάντως οι όποιες αποφάσεις από το Υπουργείο πρέπει να ληφθούν σύντομα. Ίσως και μέσα στο μήνα».

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

…………………………………………………………………….

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ

Συζητείται πρόταση – Αν αποφασιστεί θα είναι αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα Για δύο ημέρες θα κλείσουν πιθανότατα τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα. Το θέμα εξετάζεται σε σύσκεψη που γίνεται το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου στο υπουργείο Παιδείας ενώ οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να γίνει η πρόταση αποδεκτή, όχι όμως για τρεις ημέρες όπως ζητήθηκε αρχικά (από τις 4 ως τις 7 Μαρτίου), αλλά για δύο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος/Αξιολόγηση: Λήγει στις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία για την κατάθεση του Συλλογικού Προγραμματισμού

Πάντως, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου, «εάν τελικά αποφασιστεί να δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, καθώς αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες πραγματοποίησης περιπάτων».

Παπαματθαίου Μάρνυ

………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Θέμης Κοτσιφάκης – Σχόλιο για τη “Λευκή Εβδομάδα”
Οι τρεις ημέρες της Λευκής Εβδομάδας πιθανόν να γίνουν δύο
Πως το Υπ. Παιδείας θα “καλύψει” το διδακτικό ωράριο της Λευκής Εβδομάδας
Απίστευτο … οι ξενοδόχοι προτείνουν τον τρόπο αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Δείτε έγγραφο τους
Θετικός ο Σαμαράς για τον χειμερινό τουρισμό. Αναμένουμε την απόφαση.
Το Υπουργείο Παιδείας ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί “Λευκής Εβδομάδας”
“Λευκή εβδομάδα” χωρίς σχολείο στις 4-7/3/2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 146 εκπαιδευτικοί, κλάδων ...