Home / HEADER-NEWS / Τελικό ΟΧΙ στη Λευκή Εβδομάδα

Τελικό ΟΧΙ στη Λευκή Εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Ιανουάριος 17th, 2014  


leukievdomada6

Στις καλένδες η λευκή εβδομάδα του Μαρτίου

«Απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Αναβάλλεται τελικά για την ώρα η εφαρμογή της «λευκής εβδομάδας» του Μαρτίου.

Παρότι η «ανάπαυλα» φαινόταν σχεδόν ειλημμένη απόφαση μέσα στην εβδομάδα, η σύσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και ξενοδόχους δεν έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι τελευταίοι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, «απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Η εβδομάδα προς τόνωση του χειμερινού τουρισμού είχε προκαλέσει ωστόσο τις αντιδράσεις κομμάτων και εκπαιδευτικών.

Την Τρίτη ετέθη στο τραπέζι σύσκεψης που είχε η υπουργός Τουρισμού με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Τότε, η κ. Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και με γραπτή της δήλωση εξηγεί ότι η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) εξακολουθεί να εξετάζεται «με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα».

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, «απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, του υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, των περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».

Πάντως, η κ. Κεφαλογιάννη υπεραμύνεται της πρότασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου, που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές».

news.gr

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...