Home / HEADER-NEWS / Σήμερα η τελευταία μέρα για την αίτηση επαναπρόσληψης των καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Σήμερα η τελευταία μέρα για την αίτηση επαναπρόσληψης των καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: 9:12 πμ Ιανουάριος 13th, 2014  


diathesimotita

Έως τις 13 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις όσοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι προκειμένου να επαναπροσληφθούν σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΙΕΚ κ.ά.

Συνολικά, αναμένεται να επαναπροσληφθούν 1.400 από τους 1.874 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από αυτούς οι 925 θα απορροφηθούν σε ΙΕΚ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, 92 θα τοποθετηθούν σε διοικητικές θέσεις των ΙΕΚ, 233 θα επανατοποθετηθούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση το δεύτερο πτυχίο τους, ενώ 150 θα προσληφθούν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία να υποβάλει αιτήσεις έως τις 13 Ιανουαρίου στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή του καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο.
Επίσης, καλούνται οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως τις 23 Γενάρη να καταχωρίσουν τα ορθά τους στοιχεία στα σχετικά έντυπα αιτήσεων και να τους τα κοινοποιήσουν με σχετικό αποδεικτικό επίδοσης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Διευθύνσεις θα συντάξουν τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων και θα τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διατεθούν και να τοποθετηθούν στους φορείς που θα υπαχθούν.
Στη συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης του κάθε υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συνιστώνται με την πράξη μετάταξης.
Επισημαίνεται, πάντως, ότι από το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί «περισσεύουν» 566 εκπαιδευτικοί οι οποίοι επί του παρόντος δεν επαναπροσλαμβάνονται.
Αρβανιτόπουλος – ΟΛΜΕ
Συναντήθηκαν για το θέμα της διαθεσιμότητας ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών έχει περάσει από το στάδιο της διαθεσιμότητας σε αυτό της κινητικότητας καθώς επανατοποθετείται σε διάφορες θέσεις.
Oπως ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος, για τους εκπαιδευτικούς που μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια θέση για να απορροφηθούν γίνεται προσπάθεια ώστε να επαναπροσληφθούν και αυτοί.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ
Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα σε μόνιμες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας και να μην υπάρξουν απολύσεις ζητά η ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ αναφέρει πως πρέπει να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν στην τεχνική εκπαίδευση.
Αναφορικά με τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών σε νέες θέσεις, η οποία θα γίνει με την απόφαση μοριοδότησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΟΛΜΕ επισημαίνει τα εξής:
«Κατ’ αρχάς είμαστε απόλυτα αντίθετοι με τη μοριοδότηση γιατί πρακτικά αυτό σημαίνει την αποδοχή ότι οι θέσεις είναι λιγότερες από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και άρα θα υπάρχουν απολύσεις.
Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή η διαδικασία αυτή ήδη προχωρά, θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τρόπο διορισμού μεταξύ επετηρίδας και διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».
Οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, διορίζονται με απολύτως αντικειμενικό τρόπο, χωρίς ρουσφετολογικές διαδικασίες. «Μέχρι το 2001 για τις ειδικότητες αυτές ο τρόπος διορισμού ήταν η επετηρίδα. Μετά δημιουργήθηκαν δύο παράλληλοι δρόμοι, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και η μετεξέλιξη της επετηρίδας. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρίσκονταν και στους δύο πίνακες διοριστέων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ να διοριστούν τελικά με τους πίνακες της μετεξελιγμένης επετηρίδας γιατί αυτός ο διορισμός προηγούνταν χρονικά.
Ζητάμε λοιπόν να μην υπάρχει καμιά διάκριση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τον τρόπο διορισμού τους (ΑΣΕΠ – επετηρίδα)».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...