Home / HEADER-NEWS / Προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών – Ψυχολόγων την επόμενη εβδομάδα

Προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών – Ψυχολόγων την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Ιανουάριος 16th, 2014  


eidag

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Κ.Λ & ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε σήμερα από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πιθανώς προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας να καταστεί εφικτή η πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ όσων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) έχουν πραγματοποιήσει νομότυπα τη συγκρότηση τους.

 Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους αξιολογικούς πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π των Π.Δ.Ε.

Μακάρι λέμε εμείς…

Βασίλης Βούγιας
16/1/2014

https://seepea-stella.blogspot.gr/

………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναζητήσαμε, βρήκαμε και δημοσιεύουμε το έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας κος Κ. Αρβανιτόπουλος και που απέστειλε σήμερα 16/1/2014 το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας με θέμα:«Υποχρεωτικό ωράριο και καθήκοντα ωφελουμένων ανέργων στο πλαίσιο των Πράξεων του ΥΠΑΙΘ « Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».               ΣΧΕΤ: 193891 /Γ1 17-12-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας».

Στο έγγραφο αυτό καταγράφονται με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης τα καθήκοντα, ο ρόλος και το ωράριο των Σχολικών Ψυχολόγων και των Κοινωνικών Λειτουργών που προσλαμβάνονται από τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ, στα σχολεία γενικής αγωγής και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Επίσης περιγράφονται τα καθήκοντα και το ωράριο των Τραπεζοκόμων, των Επιστατών και των ειδικοτήτων περί καθαριότητας.

Όμως έχει πολύ ενδιαφέρον να μελετήσουμε το έγγραφο που παραθέτουμε ακολούθως, μιάς και για πρώτη φορά, κι αυτή μέσω ΟΑΕΔ!!!, θα δουλέψουν σε σχολεία γενικής αγωγής όλης της χώρας Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Απλά έχουμε μια απορία:

Το προσωπικό αυτό που προσλαμβάνεται από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ σε δομές της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας το έχει χαρακτηρίσει «επικουρικό» προσωπικό, το οποίο κοντά στους μονίμους που δουλεύουν σ αυτές τις δομές θα αποκτήσει την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία.

Η ΑΠΟΡΙΑ: Αυτοί οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί, αυτό το επικουρικό προσωπικό που προσλαμβάνεται ιδίως στη γενική εκπαίδευση, ποιό ακριβώς μόνιμο προσωπικό θα επικουρήσει και πως θα αποκτήσει τη λεγόμενη εργασιακή εμπειρία αφού για πρώτη φορά εισέρχονται και μάλιστα από τον ΟΑΕΔ!!! – με μόνο κριτήριο την ανεργία – στη γενική εκπαίδευση, στα γενικά σχολεία, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι??? 
 
Βασίλης Βούγιας
16/1/2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...