Home / HEADER-NEWS / Πως το Υπ. Παιδείας θα «καλύψει» το διδακτικό ωράριο της Λευκής Εβδομάδας

Πως το Υπ. Παιδείας θα «καλύψει» το διδακτικό ωράριο της Λευκής Εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε: 12:17 μμ Ιανουάριος 13th, 2014  


ypep8-marousi-5

Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά για μια εβδομάδα το Μάρτιο συζητά θετικά η κυβέρνηση.

Η «λευκή εβδομάδα» ή η «σχολική ανάπαυλα» είναι ένας θεσμός που υφίσταται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η πρόταση είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή 4 με 7 Μαρτίου, ώστε να μπορούν οι οικογένειες να κάνουν μίνι εκδρομές στους ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το όμορφο και πλούσιο φυσικό τοπίο της χώρας μας. Σκοπός είναι να τονωθεί ο τουρισμός και για το λόγο αυτό, εκείνη την περίοδο θα υπάρχουν χαμηλές τιμές έως και 50% στα καταλύματα.

Για την κάλυψη, στη συνέχεια, των διδακτικών ωρών που θα χαθούν, η ΠΟΞ προτείνει να αναπληρωθούν με επιμήκυνση της σχολικής περιόδου κατά δυο ημέρες και με έναρξη της νέας επίσης κατά δυο ημέρες, ενώ μπορούν εναλλακτικά να μειωθούν και οι σχολικοί περίπατοι.  

Πηγή: minedu.gov.gr

eduadvisor.gr

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ

Συζητείται πρόταση – Αν αποφασιστεί θα είναι αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα Για δύο ημέρες θα κλείσουν πιθανότατα τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα. Το θέμα εξετάζεται σε σύσκεψη που γίνεται το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου στο υπουργείο Παιδείας ενώ οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να γίνει η πρόταση αποδεκτή, όχι όμως για τρεις ημέρες όπως ζητήθηκε αρχικά (από τις 4 ως τις 7 Μαρτίου), αλλά για δύο.

Πάντως, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου, «εάν τελικά αποφασιστεί να δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, καθώς αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες πραγματοποίησης περιπάτων».

Παπαματθαίου Μάρνυ

ΤΟ ΒΗΜΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...