Home / HEADER-NEWS / Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας – Δελτίο Τύπου ΠΕΑΔ

Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας – Δελτίο Τύπου ΠΕΑΔ

Δημοσιεύτηκε: 5:36 μμ Ιανουάριος 27th, 2014  


kathigitis

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

email. pead2014@gmail.com

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες .

Η μνημονιακή πολιτική που ασκεί το υπουργείο εξάντλησε την υπομονή όλων των εκπαιδευτικών. Μόνιμοι και αναπληρωτές οφείλουν να αντισταθούν στην βαρβαρότητα του υπουργείου που με απαξίωση οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές ,τους οποίους για χρόνια τους χρησιμοποιούσε για να καλύπτει πάγιες ανάγκες ,παίζοντας κυριολεκτικά με τις ζωές τους .

Αυτοί οι αναπληρωτές αποφάσισαν, στα πλαίσια της ΟΛΜΕ, να ιδρύσουν ένα σύλλογο προκειμένου να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Έτσι λοιπόν ,στις 24-01-2014  ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας με τα εξής διεκδικητικά πλαίσια :

1) Άμεσοι διορισμοί όλων των ειδικοτήτων μέσα από τους κλειστούς πίνακες ,που το ίδιο το υπουργείο προκάλεσε ,και από αυτούς τους κλειστούς πίνακες να αντλείται ένα ποσοστό συναδέλφων με προϋπόθεση ΑΣΕΠ και καθαρή προϋπηρεσία (όπως αυτή αποτυπώνεται στους κλειστούς πίνακες μέχρι το 2010 ) ενώ ένα άλλο ποσοστό να διορίζεται με βάση την καθαρή προϋπηρεσία.

2)Αναμόρφωση των προσλήψεων των αναπληρωτών η οποία σχετίζεται τόσο με το εξορθολογισμό στις προσλήψεις των ειδικοτήτων όσο και στα ποσοστά των προνομιούχων ομάδων της εκπαίδευσης (τρίτεκνοι ,ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ).

3)Διαχωριστικές δικλείδες στους πίνακες ειδικής και γενικής αγωγής

4)Κατάθεση καταστατικού στο Πρωτοδικείο ,δημιουργία ιστοσελίδας και εκλογή πενταμελούς  προσωρινής επιτροπής   Ως εκ τούτου ,καλούμε όλους τους αναπληρωτές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συστρατευτούν με το σύλλογο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας .

Η πενταμελής επιτροπή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...