Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ: Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα

ΟΛΜΕ: Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: 5:26 μμ Ιανουάριος 17th, 2014  


olme2

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr      Αθήνα, 17/1/2014

ΝΑ  ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Κύριοι και κυρίες Βουλευτές

Με τροπολογία που κατάθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρ.4.1 και 4.2, γίνεται αύξηση των εκπαιδευτικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ κατά 200 με ανάλογη μείωση των διοικητικών θέσεων (125 από 325) στους ίδιους φορείς.

Είναι γνωστό πως οι μαθητές στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, ιδιαίτερα στις ειδικότητες που καταργήθηκαν, δεν διδάσκονται σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων ειδικότητας. Σε αρκετές δε περιπτώσεις, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, δεν διδάσκονται ακόμα και σήμερα, (Γενάρης 2014) πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αιτία αυτού είναι το γεγονός πως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/13 εκπαιδευτικοί 50 ειδικοτήτων που δίδασκαν στα σχολεία αυτά.

Απαιτείται λοιπόν η άμεση δημιουργία και πλήρωση θέσεων με τους εκπαιδευτικούς αυτούς, για τους οποίους το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 22/3/14.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3 προκηρύξεις για μετατάξεις εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα που καλύπτουν 1308 θέσεις και υπάρχουν ακόμα 325 διοικητικές θέσεις σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ που δεν έχουν προκηρυχθεί.  Οι Εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, είναι σήμερα 1845.

Ζητάμε να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών  θέσεων στις δομές του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η κατατεθείσα τροπολογία και να δημιουργηθούν και άλλες 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις  και να προκηρυχθούν όλες ώστε στο σύνολό τους ώστε μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλύψουν και τους 1845 εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά: 1308 θέσεις προκηρύχθηκαν ήδη. 125 είναι οι διοικητικές  θέσεις που προβλέπει η τροπολογία. Εάν στις 200 εκπαιδευτικές θέσεις που δημιουργεί η τροπολογία από μετατροπή προστεθούν και οι 212 νέες θέσεις που προτείνουμε, θα είναι σύνολο 1845 θέσεις.

Τι προτείνουμε να προστεθεί στην τροπολογία:

–          Στην παράγραφο 4.2 : οι 1125 εκπαιδευτικές θέσεις να γίνουν 1337.

–          Να προστεθεί νέα παράγραφος στην τροπολογία (4.3) που να αναφέρει ότι: οι διοικητικές (125)και εκπαιδευτικές (1337) θέσεις που αναφέρονται στο νόμο 4186/2013 (παρ.10  του άρθρο 26 και παρ.14 του άρθρου 27) όπως τροποποιείται με την τροπολογία αυτή και οι οποίες  δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου, προκηρύσσονται μέχρι τις 31-1-14 και μετατάσσονται σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με το αρ.82 του ν.4176/13.

………………………………………………………………………………………………..

ΠΡΟΣ:  Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Για τις προσφυγές ενάντια στις διαθεσιμότητες

Όπως γνωρίζετε στις 7-2-14 θα πραγματοποιηθεί στο ΣτΕ η πρότυπη δίκη για την ακύρωση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με το νομικό  κ. Κ. Χρυσόγονο που  χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της Ομοσπονδίας και εκατοντάδων  εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε  διαθεσιμότητα, αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στην παραπάνω δίκη.

Για την καλύτερη προετοιμασία του φακέλλου με τα επιχειρήματά μας, καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, τις επιτροπές αγώνα και τα συντονιστικά να συλλέξουν στοιχεία και ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν τα λειτουργικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιούργησαν οι διαθεσιμότητες.

Στην κατεύθυνση αυτή να σταλούν μέχρι 25/1 στην ΟΛΜΕ σχετικά έγγραφα από σχολεία, από ΕΛΜΕ, αποκόμματα εφημερίδων κ.λπ.

Καλούμε τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ να συντάξουν σχετική έκθεση με την κατάσταση των κενών στις ειδικότητες που καταργήθηκαν και τα λειτουργικά – εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Κατεβάστε το Ενημερωτικό σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...