Home / HEADER-NEWS / ΟΙΕΛΕ – Εξώδικη πρόσκληση για τα καθαρογραμμένα πρακτικά της απόλυσης της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών

ΟΙΕΛΕ – Εξώδικη πρόσκληση για τα καθαρογραμμένα πρακτικά της απόλυσης της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: 2:56 μμ Ιανουάριος 2nd, 2014  


kolegio_athinon-copy

Αν και έχουν ήδη περάσει 13 ημέρες από την ημέρα που το ΚΥΣΔΕ – με συνοπτικές διαδικασίες – απέλυσε την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, η ΟΙΕΛΕ δεν έχει ακόμη λάβει τα καθαρογραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης.

Επειδή η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η διαδικασία ήταν παράνομη και παράτυπη, απέστειλε σήμερα στα μέλη του ΚΥΣΔΕ εξώδικη πρόσκληση με την οποία ζητά να της παραδοθούν τα καθαρογραμμένα πρακτικά εντός τριών ημερών, ώστε να μπορέσει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

το εξώδικο που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ.

……………………………………………………………………………………………………………………….

ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ: ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ

Μια άγνωστη πτυχή της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ της 28/11 (με αντικείμενο την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού που συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει) με ιδιαίτερη σημασία αποκαλύπτει σήμερα η Ομοσπονδία.

Στη συνεδρίαση-παρωδία το νομικό επιτελείο του Κολλεγίου Αθηνών με επικεφαλής τους κ.κ. Χοϊδά και Λεβέντη είχε καταθέσει υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την αποβολή των αιρετών της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο.  Δεν τους έφθανε όμως να αποβληθούν τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ, ήθελαν να …διώξουν κι άλλους! Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στην οποία παραβρέθηκε ως εισηγήτρια της υπόθεσης η Δ/ντρια Ιδ. Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ο κ. Χοϊδάς με απαξιωτικό τρόπο γύρισε προς το μέρος της και ρώτησε τα μέλη του ΚΥΣΔΕ «η κυρία ποια είναι και τι θέλει εδώ;». Όταν πληροφορήθηκε την ιδιότητά της, με περιφρόνηση και αλαζονεία ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή της από το χώρο, αν και ήταν γνωστό σε όλους ότι μετά την εισήγηση η Δ/ντρια θα αποχωρούσε από την αίθουσα της συνεδρίασης. Μάλιστα, με απειλητικό ύφοςείπε χαρακτηριστικά  «α, γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η κυρία Χρήστου, είναι αυτή που βγάζει όλες αυτές τις συνεχόμενες εγκυκλίους».

Η απαίτηση για αποβολή (!) της Δ/ντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ δεν ήταν, βεβαίως, ένα απλό καπρίτσιο του νομικού εκπροσώπου του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χοϊδά. Όπως αποκάλυψε η ΟΙΕΛΕ πρόσφατα, η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης είχε ζητήσει με δύο έγγραφά της αφενός μεν την εξέταση της καταχρηστικότητας της καταγγελίας σύμβασης και τον έλεγχο όλων των πρόσθετων στοιχείων, αφετέρου δε την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασης λόγω καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος.

Έπρεπε, επομένως, όλοι οι «ενοχλητικοί» να φύγουν από τη μέση και η διαδικασία να συνεχιστεί  με την, κατά την Ομοσπονδία, αλλοιωμένη σύνθεση.

Η αποκάλυψη της λεπτομέρειας αυτής δεν γίνεται τυχαία. Δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχόλια, απλώς θα απευθύνουμε στις αρμόδιες αρχές την ακόλουθη απορία: Μήπως την αποβολή των αιρετών της ΟΙΕΛΕ και τις εκδικητικές απολύσεις μη πειθήνιων εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν νομικές διώξεις, αποκεφαλισμοί και απομακρύνεις κι άλλων «ανεπιθύμητων»;

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...