Home / HEADER-NEWS / Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Υφυπουργός. Κοινωνικό Φροντιστήριο στα σχολεία

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Υφυπουργός. Κοινωνικό Φροντιστήριο στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 12:05 μμ Ιανουάριος 23rd, 2014  


kedikoglou

Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθεί η οικογένεια που δοκιμάζεται.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένες πόλεις, από φέτος, με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του στη συνέχεια.

Ο στόχος είναι διπλός καθώς από τη μία θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί και από την άλλη θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βρίσκονται σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κ. Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, την ανάγκη αυτή να υπάρξει και να στηριχθεί με την πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη θα ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες ώστε να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη χρονιά. Είπε ότι μέχρι το 2008 έγινε κατάχρηση αυτού του θεσμού και ανακοίνωσε ότι για φέτος οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και με κλειστό προϋπολογισμό. Βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχυθεί ο θεσμός της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και αυτό θα αποτυπώνεται σε υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί και θα δίνει τη δυνατότητα να απασχολούνται στο πρόγραμμα αναπληρωτές πέραν του περιορισμού των 4 ωρών.

Στην όλη διαδικασία θα εμπλακούν και οι περιφερειακοί διευθυντές που συντονίζουν την όλη διαδικασία. Για την ενίσχυση του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, η Πρόσθετη Διδασκαλία θα μπει στα κριτήρια αξιολόγησης και θα προηγείται μάλιστα και έναντι άλλων προγραμμάτων εκπαιδευτικών (περιβάλλον κλπ) στη συμπλήρωση του ωραρίου.

https://www.newsit.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΙΘ

Κοινωνικό Φροντιστήριο, νέα καινοτόμο δράση για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας εξαγγέλλει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου

Σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο Υφυπουργός εξήγγειλε μια νέα δράση για την στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο:

–          Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και

–          Να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχεται στο λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων. Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη».

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε 

.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...