Home / HEADER-NEWS / Νέα προγράμματα από την H.Y.P. (Αλβανία, Γαλλία, Βρυξέλλες)

Νέα προγράμματα από την H.Y.P. (Αλβανία, Γαλλία, Βρυξέλλες)

Δημοσιεύτηκε: 9:00 πμ Ιανουάριος 25th, 2014  


1616451_1441795439384194_1462384846_n

Πρόγραμμα Erasmus + για νέους/νέες (23-35 ετών) που θέλουν να κάνουν τις ιδέες τους πράξεις!

Τύπος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (training course) για την επιχειρηματικότητα.
Προθεσμία 27/1.
Πού; Pogradec, Αλβανία
Πόσοι; 3 άτομα (23-35 ετών).
Πότε; 23-30/3/2014.
Τίτλος: “FROM IDEA TO REALITY-ENTREPRENEURSHIP”

Περιεχόμενο:
O βασικός στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει νέους&νέες με λιγότερες ευκαιρίες για να συλλάβουν ιδέες και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τους πόρους από το περιβάλλον τους στην παραγωγή καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Το έργο έχει ιδιαίτερα σχεδιαστεί για να επικεντρωθεί στο πώς οι νέοι ηγέτες αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες στο περιβάλλον τους και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους για να επωφεληθούν από αυτό που έχουν και να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με την ομάδα τους.
Το έργο θα προσεγγίσει ξεχωριστά τα ζητήματα της ανεργίας, παρακινώντας τους να σκέφτονται ενεργά, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία της μη τυπικής – μάθηση και τη μάθηση μέσω της πράξης. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι ο δημιουργικός συνδυασμός σε μικρές και μεγάλες ομάδες εργασίας, η χρήση των διαφόρων οπτικοακουστικών μέσων, οι θεωρητικές εισηγήσεις, προσωπικές ιστορίες, και ο προβληματισμός της ομάδας μέσα από την αξιολόγηση και την ανατροφοδότηση.

Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 70% των εισιτηρίων στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus +. Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο inbox.
Καλή επιτυχία!!!!

…………………………………………………………………………

1654980_1441797272717344_1063829129_nΛόγω μεγάλης ζήτησης τώρα και δεύτερη ομάδα της ΗΥΡ στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων 2014.
Πού; Στρασβούργο, Γαλλία.
Πόσοι; 10 άτομα 18-30 ετών.
Πότε; 8-12/5/2014.
Τι ακριβώς;
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανοίξει τις πόρτες του σε χιλιάδες νέους ανθρώπους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση . Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συναντηθούν με Ευρωπαίους πολιτικούς για την ανταλλαγή ιδεών και προοπτικών σχετικά με θέματα που αφορούν τη νεολαία , την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τρόπων και λύσεων για καίρια ερωτήματα για το μέλλον της πλούσιας πολιτιστικής πολυμορφίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τη διοργάνωση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων .

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί γύρω από πέντε θεματικούς τομείς , τα οποία είναι τα βασικά ζητήματα για το μέλλον των νέων της Ευρώπης :

Ανεργία των νέων -Νέες προοπτικές για μία αποκλεισμένη γενιά.
Ψηφιακή επανάσταση- Το μέλλον του Διαδικτύου. Ευρωπαϊκές αξίες.
Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Η Ευρώπη σε μεταβατικό στάδιο-Βιωσιμότητα.

Το EYE 2014 στοχεύει να είναι μια μοναδική πολιτική και πολιτιστική εμπειρία με μια ποικιλία από εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια 3 ημερών. Επίσης θα περιλαμβάνει ένα Φεστιβάλ Δρόμου και μια υπαίθρια συναυλία στην παλιά πόλη του Στρασβούργου την Παρασκευή το βράδυ και ένα party το βράδυ του Σαββάτου κοντά στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου… και πολλά άλλα.

Το κόστος του ταξιδιού, της διαμονής και της διατροφής θα καλυφθεί από τους συμμετέχοντες. Η ΗΥΡ θα φροντίσει για την οικονομικότερη λύση. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του ΕΥΕ 2014 θα είναι δωρεάν για το γκρούπ της ΗΥΡ το οποίο θα συνοδεύσει έμπειρος αρχηγός ομάδας σε όλο το ταξίδι και τις εκδηλώσεις.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο inbox.
Προθεσμία 31/1.
Καλή επιτυχία!!!

………………………………………………………………………….

1579743_1441798002717271_2002747006_nΡαντεβού στην καρδιά στης Ε.Ε.!
H Hellenic Youth Participation στις Βρυξέλλες.
Πόσοι; 15 άτομα 18-30 ετών.
Πότε; 3-6/4/2014.
Τι ακριβώς;
Η ομάδα της ΗΥΡ αναζητεί 15 άτομα με τα οποία θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και θα επισκευθεί
α) το κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα παρακολουθήσει ένα ολοήμερο πρόγραμμα, ειδικά προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα της ομάδας
β) το διαδραστικό μουσείο «Parlamentarium» όπου ηλεκτρονικά εκθέματα οδηγούν τους επισκέπτες στο ταξίδι της ευρωπαϊκής ενοποίησης και των επιπτώσεων που αυτή έχει στην καθημερινή ζωή μας
γ) την πανέμορφη πρωτεύουσα του Βελγίου με το Atomium, την μαγευτική αρχιτεκτονική της και τις υπέροχες… σοκολάτες!
Η συμμετοχή στα παραπάνω είναι δωρεάν για την ομάδα των 15 ατόμων την οποία θα συνοδεύσει έμπειρος αρχηγός σε όλο το ταξίδι και τις δραστηριότητες. Η μετακίνηση, διαμονή και διατροφή θα καλυφθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Η ΗΥΡ θα φροντίσει για την οικονομικότερη λύση.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο inbox.
Προθεσμία 31/1.
Καλή επιτυχία!!!

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...