Home / HEADER-NEWS / Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου, του αιρετού Β. Παληγιάννη

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου, του αιρετού Β. Παληγιάννη

Δημοσιεύτηκε: 5:52 μμ Ιανουάριος 9th, 2014  


paligiannis1

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Τηλ. 6974750409

Fax: 2103442287

e-mail: paligiannis@hotmail.gr

Αθήνα, 09/01/2014

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου

Με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση θα εκδοθεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών. Η καθυστέρηση της έκδοσης αποδεικνύει την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού, αλλά και την ανεύθυνη στάση της πολιτικής ηγεσίας, σχετικά με υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, πιστοποιεί την έλλειψη σεβασμού στους εκπαιδευτικούς.

Πέρασαν δύο μήνες από τον προβλεπόμενο χρόνο υποβολής αιτήσεων μετάθεσης και κανείς δεν σκέφτηκε από την πολιτική ηγεσία να «μπει στον κόπο» να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας γι’ αυτή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ίσως, γιατί κανείς δεν κατανοεί πως η μετάθεση αποτελεί σημαντική μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση του κάθε εκπαιδευτικού. Και κατά συνέπεια, κανείς δε δικαιούται να «παίζει» με την αγωνία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Στους διαδρόμους του Υπουργείου, αφού υπεύθυνη ενημέρωση δεν υπάρχει, μιλούν για αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και, κατά συνέπεια, για μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων.

Εύλογα διερωτάται και ο πλέον καλόπιστος εκπαιδευτικός:

Τώρα θυμήθηκαν…;

Είναι δυνατόν να γίνονται αλλαγές ερήμην των εκπαιδευτικών;

Ως αιρετός κατ’ επανάληψη έχω τονίσει την αδήριτη ανάγκη της επανεξέτασης και αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων για ένα πιο δίκαιο, πιο απλό, πιο αντικειμενικό και πιο αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας νομοθετικό πλαίσιο. Οι όποιες, όμως, αλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε άκαιρο χρόνο από ανθρώπους που δε γνωρίζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Καλώ την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της εγκυκλίου μεταθέσεων για να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αναγκαίες αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που, εξυπακούεται, θα ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος.

Η όποια επιπλέον καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου δεν τιμά την πολιτική ηγεσία…

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...