Home / Featured / Κοινωνικό Φροντιστήριο – Οδηγός για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Κοινωνικό Φροντιστήριο – Οδηγός για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 1:37 μμ Ιανουάριος 30th, 2014  


koinonikofront

Οδηγός για το κοινωνικό φροντιστήριο

Με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια θα γίνει η επιλογή των μαθητών

Εκτός πινάκων αναπληρωτών θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στο Κοινωνικό Φροντιστήριο όπως είχε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα πρώτο το news.gr.

Αρκετές πληροφορίες για το νέο θεσμό εξάγονται από τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόσο για την επιλογή των μαθητών, όσο και γι’ αυτή των εκπαιδευτικών.

Το news.gr παρουσιάζει σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων όσα θέλουν να μάθουν γονείς και εκπαιδευτικοί για το νέο θεσμό για τον οποίο φέτος θα διατεθούν 4.000.000 ευρώ.


Σε ποιες πόλεις θα λειτουργήσει

Τη φετινή χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ίσως και σε 3-4 μεγάλες περιφερειακές πόλεις (Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο κ.α.)


Πώς θα γίνεται η επιλογή των μαθητών

Το πρόγραμμα θα αφορά τους μαθητές λυκείου και η επιλογή των μαθητών θα γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια:

1. Φορολογική δήλωση γονέων

2. Ανεργία γονέων

3. Αναπηρία

4. Ο Διευθυντής του σχολείου θα μπορεί επίσης να έχει λόγο στην επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν καθώς όπως είπα και ο Υφυπουργός Παιδείας «γνωρίζει τα φτωχά παιδάκια».


Ποια μαθήματα θα διδάσκονται

Θα διδάσκονται τα μαθήματα που δίνονται στις πανελλαδικές εξετάσεις όπως αρχαία, νέα, μαθηματικά, φυσική, βιολογία, χημεία και άλλα.


Ποιος θα είναι ο αριθμός των μαθητών

Τα τμήματα θα είναι μικρά με αριθμό μαθητών 6 έως 8 άτομα.


Πόσοι εκπαιδευτικοί θα εργαστούν

Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα. Από αυτούς, 1.000 θα είναι νέοι άνεργοι κάτω των 30 ετών και οι υπόλοιποι 1.000 θα είναι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 30 ετών.


Πώς θα γίνεται η επιλογή των εκπαιδευτικών

 

1. Το 50% των εκπαιδευτικών θα είναι νέοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών που είναι άνεργοι. «Στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κεδίκογλου, «είναι κατάρα να είσαι 25-26 ετών, επειδή τα παιδιά αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα εργασίας, δεν έχουν προϋπηρεσία, αλλά εμείς τους λέμε, ελάτε με την όρεξη που έχετε να εργαστείτε».

2. Το υπόλοιπο 50% θα αφορά εκπαιδευτικούς μεγάλης ηλικίας που είναι μακροχρόνια άνεργοι  και  έχουν μείνει εκτός εκπαίδευσης . Θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου να μπουν στην εκπαίδευση.


Ποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών θα προσληφθούν

Ο κύριος όγκος των προσλήψεων θα αφορά τις ειδικότητες των φιλολόγων και των μαθηματικών. Επίσης, θα εργαστούν φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, πιθανόν και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών και πληροφορικής αφού θα διδάσκονται μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά.


Μοριοδότηση

Από τη στιγμή που ο Υφυπουργός είπε μεταξύ των άλλων ότι θα γίνεται η πρόσληψη όπως και στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, εκτός απροόπτου αναμένεται να ισχύσει πιθανόν με κάποιες τροποποιήσεις ότι ίσχυσε και σε αυτά.

Η διαφορά με τα κοινωφελή προγράμματα είναι ότι θα έχουμε δυο πίνακες αντί ενός ενιαίου. Τον πίνακα των νέων κάτω των 30 ετών και τον πίνακα των μακροχρόνια ανέργων άνω των 30 ετών.

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...