Home / HEADER-NEWS / Η κυβέρνηση συζητά «λευκές εβδομάδες» στα σχολεία για… σκι!

Η κυβέρνηση συζητά «λευκές εβδομάδες» στα σχολεία για… σκι!

Δημοσιεύτηκε: 10:05 πμ Ιανουάριος 14th, 2014  


1525622_495283923925756_1415754240_n

Σε κάθε απεργία των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση καταγγέλλει τους καθηγητές για την απώλεια διδακτικών ωρών. Τώρα, εξετάζοντας πρόταση των ξενοδόχων, στο Μαξίμου συζητούν την καθιέρωση «λευκής εβδομάδας», με τον περιορισμό των σχολικών εκδρομών προκειμένου να ενισχύσουν… την τουριστική κίνηση στους χειμερινούς προορισμούς.

Οι ξενοδόχοι προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας είτε να περιορίσει τους σχολικούς περιπάτους είτε να επισπευσθεί η έναρξη της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με αντιπροσωπεία των ξενοδόχων, από την οποία απουσίαζε πάντως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για να συζητήσουν την πρόταση για «λευκές εβδομάδες» εν είδει «ski week», πρόταση που είχαν καταθέσει και το 2011. Στην πρότασή της η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ζητούσε από την κυβέρνηση τη θεσμοθέτηση της «λευκής εβδομάδας», μιας εβδομάδας «σχολικής ανάπαυλας», που θα γίνεται στις ημέρες κοντά στην Καθαρά Δευτέρα, οπότε οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς ή συνοδευόμενοι από τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται χειμερινούς προορισμούς. Μάλιστα, οι ξενοδόχοι δηλώνουν διατεθειμένοι για παραχώρηση έκπτωσης έως και 50% στην διαμονή σε όσους μαθητές συμμετέχουν σε εκδρομές εκείνη την περίοδο.

Προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της «λευκής εβδομάδας», οι ξενοδόχοι προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας -όπου, κατά πληροφορίες, θα γίνει σήμερα σύσκεψη- είτε να περιορίσει τους σχολικούς περιπάτους, που αριθμούν τους πέντε στη διάρκεια του διδακτικού έτους και αφορούν εκπαιδευτικούς σκοπούς, είτε να επισπευσθεί η έναρξη της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες, συνδυαστικά με την επιμήκυνσή της κατά δύο μέρες, είτε με συνδυασμό των ανωτέρω.

Υπερασπιζόμενος την ιδέα, που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας σχολίασε στην «Α» πως «εάν οι λευκές εβδομάδες πάρουν σάρκα και οστά, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τον νέο επισκέπτη, που θα ενδιαφέρεται για τον εναλλακτικό τουρισμό». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως «σκοπός μας δεν είναι να γεμίζουν οι καφετέριες, αλλά να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινό». Το ζήτημα είναι πως είναι άλλο πράγμα οι εκπαιδευτικοί περίπατοι και άλλο ο χειμερινός τουρισμός, άλλο το κόστος μιας μονοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής και άλλο μιας πολυήμερης, άλλος ο ρόλος του σχολείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

https://www.avgi.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ψυχρή υποδοχή της «λευκής εβδομάδας» από γονείς και εκπαιδευτικούς

Θέμης Κοτσιφάκης – Σχόλιο για τη “Λευκή Εβδομάδα”

Οι τρεις ημέρες της Λευκής Εβδομάδας πιθανόν να γίνουν δύο
 
Πως το Υπ. Παιδείας θα “καλύψει” το διδακτικό ωράριο της Λευκής Εβδομάδας
 
Απίστευτο … οι ξενοδόχοι προτείνουν τον τρόπο αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Δείτε έγγραφο τους
 
Θετικός ο Σαμαράς για τον χειμερινό τουρισμό. Αναμένουμε την απόφαση.
 
Το Υπουργείο Παιδείας ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί “Λευκής Εβδομάδας”
 
“Λευκή εβδομάδα” χωρίς σχολείο στις 4-7/3/2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...