Home / HEADER-NEWS / Η καθολική υπογραφή του κειμένου της ΔΟΕ θα είναι η απάντηση στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση

Η καθολική υπογραφή του κειμένου της ΔΟΕ θα είναι η απάντηση στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: 9:18 μμ Ιανουάριος 26th, 2014  


26114a1

Η καθολική υπογραφή του κειμένου της ΔΟΕ θα είναι η απάντηση στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση

            Με μια προκλητική συνέντευξή του, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Υπουργός Παιδείας για μια άλλη μια φορά, προκαλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας τη βούληση των εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός, μεταξύ όλων των άλλων, δηλώνει : « Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Όχι μόνον θα προχωρήσει, αλλά και θα επιταχυνθεί. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μια συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν«.

Ο Υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να μιλά ως εκπρόσωπων των δανειστών αλλά σε καμιά περίπτωση δε δικαιούται να μιλά εκ μέρους της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, που βιώνουν καθημερινά με το χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα των πολιτικών του και πολύ περισσότερο να τους ερμηνεύει αυθαίρετα.

Η καλύτερη απάντηση στις αυθαίρετες ερμηνείες του Υπουργού της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης θα είναι η καθολική υπογραφή του κειμένου της Ομοσπονδίας μας, που δηλώνει την αντίθεση του κλάδου μας στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, που ξεκινά με τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, μια διαδικασία άμεσα συνδεδεμένη με τις διατάξεις του Ν.4024/11.

Όσο για το «κύκνειο άσμα» που αναφέρει ο Υπουργός μάλλον δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι δικό του «κύκνειο άσμα» αποτελούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζει και θα πρέπει να γνωρίζει ότι η στιγμή της δικής του αξιολόγησης από τους εκπαιδευτικούς και τον ελληνικό λαό πλησιάζει.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να κάνει προσωπική του υπόθεση τη συλλογή υπογραφών.

Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. να οργώσουν τις σχολικές μονάδες για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

ΑΠΟ ΤΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

https://www.desy.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...