Home / HEADER-NEWS / Ερώτηση στη Βουλή για το βάρος της μαθητικής τσάντας

Ερώτηση στη Βουλή για το βάρος της μαθητικής τσάντας

Δημοσιεύτηκε: 8:54 πμ Ιανουάριος 18th, 2014  


mathitis

Η μεταφορά της βαριάς σχολικής τσάντας και η επιβάρυνση στην υγεία των μαθητών ήταν το θέμα που έθεσαν με ερώτηση τους στη Βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λαμπρούλης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι συνεχόμενη η αύξηση του βάρους της σχολικής τσάντας και του φορτίου που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο, ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού, με τη σωματική ικανότητα των παιδιών να μην είναι τέτοια ώστε να μπορεί να αντέξει αυτά τα βάρη. Μάλιστα τονίζουν πως επιπρόσθετα σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε επικαλούνται, και πορίσματα επιστημονικών φορέων, σύμφωνα με τα οποία το συνιστώμενο βάρος για έναν μαθητή της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι ανάλογο του 10% του σωματικού του βάρους.

Σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου επικαλέστηκε την ύπαρξη εγκυκλίου από το 2010, με την οποία δίνονται οδηγίες στις σχολικές μονάδες, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές και τους γονείς τους, σχετικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβαίνουν, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της υγείας των μαθητών από το βάρος της σχολικής τσάντας.

Επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας εντάσσονται και ενημερωτικές καμπάνιες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη σχολική τσάντα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...