Home / HEADER-NEWS / Πανευρωπαϊκή εκκίνηση του προγράμματος ERASMUS+ (16/1)

Πανευρωπαϊκή εκκίνηση του προγράμματος ERASMUS+ (16/1)

Δημοσιεύτηκε: 10:15 πμ Ιανουάριος 16th, 2014  


erasmusplus_photo

Πανευρωπαϊκή εκκίνηση του προγράμματος ERASMUS+ από την Επίτροπο κυρία Ανδρούλα Βασιλείου (Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014)

 Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014.

Σκοπός της επίσκεψης της Επιτρόπου είναι η επίσημη εκκίνηση του Erasmus+, του νέου Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Η εκδήλωση φιλοξενείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, οργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών (από ώρα 09:00 έως 18:00).

Η Επίτροπος Βασιλείου θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία (ώρα 09.30) ενώ θα παρευρεθούν επίσης και θα χαιρετίσουν οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τρεις  δράσεις του προγράμματος οι οποίες εστιάζουν:

– στην ανάπτυξη της στρατηγικής για την κινητικότητα,

– στην ενδυνάμωση της διακρατικής συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό των

  δεξιοτήτων και την ανταπόκριση τους στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη και

– στην προώθηση της καινοτομίας στα συστήματα εκπαίδευση, κατάρτισης και

  νεολαίας.

 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου κυρίας Βασιλείου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την εξής δήλωση:

«Άλλο ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ξεκινάει την πορεία του από την Ελλάδα και ο συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι μεγάλος ως προς την εμπιστοσύνη και την τιμή με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση περιβάλλει την Ελλάδα. Πέραν όμως του συμβολισμού, πρόκειται για ένα κορυφαίας σημασίας πρόγραμμα καθώς τα επόμενα 7 χρόνια περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες θα μπορέσουν να λάβουν επιχορήγηση για σπουδές ή κατάρτιση ή πρακτική εξάσκηση ή εθελοντική εργασία. Με την έγκριση ενός συνολικού προϋπολογισμού 14,7 δις ευρώ για το Erasmus+, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει έμπρακτα τόσο την αναγνώριση του προβλήματος της ανεργίας και ειδικά της ανεργίας των νέων ως θέματος μείζονος Ευρωπαϊκής σημασίας αλλά και τη δέσμευσή της να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και άμεσα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους εξής συνδέσμους:

Οδηγός προγράμματος Erasmus+ και προκήρυξη προτάσεων

Erasmus+ στο Facebook

Δικτυακός τόπος της επιτρόπου κας Βασιλείου

Ακολουθήστε την κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου στο Twitter @VassiliouEU

……………………………………………………………………………………………………….

Εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+: Μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού τον 21ο αιώνα”

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει την εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου (ώρα 11.00-11.30).

Το Erasmusείναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο έχει επταετή διάρκεια (2014-2020) και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού.

Το Erasmusθα συγκεντρώσει και θα υποκαταστήσει τα επτά ήδη υπάρχοντα προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού:Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Νεολαία σε Δράση, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας με τις εκβιομηχανισμένες χώρες.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι πολιτικέςκαι οι δράσεις του νέου προγράμματος και θα διεξαχθεί συζήτηση με διεθνείς εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού – ΙΚΥ του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iky.gr

Μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα εργασιών 

.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...