Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ, ΕΒΠ, εκπαιδευτικών ΕΑΕ, στελέχωση ΕΔΕΑΥ και τη μοριοδότηση των αναπληρωτών ΕΑΕ

Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ, ΕΒΠ, εκπαιδευτικών ΕΑΕ, στελέχωση ΕΔΕΑΥ και τη μοριοδότηση των αναπληρωτών ΕΑΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:16 πμ Ιανουάριος 9th, 2014  


eidagogi
Βασίλης Βούγιας
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
           bilkday@yahoo.gr
 F.b : www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                      
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝΑΞΟΝΑ Γ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.ΠΕ.Β.Π,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ Ε.Δ.Ε.Α.Υ – ΠΡΟΤΑΞΗΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Α.Ε
Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Κωνσταντίνο Λολίτσα ενημερωθήκαμε για τα παρακάτω θέματα:
 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Γ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής καταβάλει προσπάθεια να εξευρεθούν λίγες πιστώσεις ακόμα, πέραν των γνωστών 400 του Άξονα, για να διατεθούν για πρόσληψη εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου για κάλυψη αναγκών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και Τμήματα Ένταξης. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως για τον Άξονα Γ έχουν υπολογισθεί 40 πιστώσεις Ε.Ε.Π προς διάθεση στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ των 2 Περιφερειών.
 
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε/ΚΕ.Δ.Δ.Υ/ΣΥΝΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14
Όσον αφορά στις έως τώρα προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π έχουμε:
384 προσλήψεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σε Ειδικά Σχολεία
150 προσλήψεις Ε.Ε.Π σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ
328 προσλήψεις συνοδών Ε.Β.Π και αναμένονται
400 προσλήψεις Ε.Ε.Π(Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι ) στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Σύνολο:  1.262 προσλήψεις Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2013-14.
Το 2012-13 είχαν προσληφθεί 750 Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π. Απλά αυτό που αποτελεί φέτος το  μεγάλο πρόβλημα που ουσιαστικά «διαγράφει» την κατά 70% αύξηση, σε σχέση με πέρσι, των προσλήψεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π είναι η μη ορθολογική κατανομή των ειδικοτήτων Ε.Ε.Π στις δομές Ε.Α.Ε καθόσον τα Προγράμματα ΕΣΠΑ από όπου και αντλήθηκαν οι πιστώσεις είχαν σωρεία δεσμεύσεων, προαπαιτουμένων και αποκλεισμών.
 Αλλά το έχουμε ξαναπεί.
Η Ειδική Αγωγή χρειάζεται μόνιμο προσωπικό που θα έλθει με προσλήψεις και όχι μέσω των ευκαιριακών λύσεων του ΕΣΠΑ.
 
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ Ε.Α.Ε /ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14
Όσον αφορά στις έως τώρα προσλήψεις εκπαιδευτικών στις δομές Ε.Α.Ε και στην Παράλληλη Στήριξη έχουμε:
2.686 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης και
2.100 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για την Παράλληλη Στήριξη.
Να σημειωθεί εδώ πως για την Παράλληλη Στήριξη το 2012-13 είχαν προσληφθεί 1.450εκπαιδευτικοί από τους οποίους οι 600 το Νοέμβριο του 2012 και οι 850 τον Απρίλιο του 2013, ενώφέτος οι 2.000 προσελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013.
Και κάτι άλλο άκρως εντυπωσιακό.
Οι αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη πρόπερσι ήταν 950, πέρσι 1.920 και φέτος 3.460!! Να υποθέσουμε πως του χρόνου θα ξεπεράσουμε τις 5.000;;
Τέλος  πρέπει να αναφέρουμε πως σήμερα, αν ξεπερασθούν κάποια τεχνικά προβλήματα διαφορετικά αύριο, αναμένεται να ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε 57 περίπου προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης για Σ.Μ.Ε.Α.Ε και Τμήματα Ένταξης στους Άξονες Α και Β. Οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν θα είναι από τη συμπληρωματική προκήρυξη της Διεύθυνσης Ε.Α.Ε.
 
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ
Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα απευθύνει άμεσα  νέο έγγραφο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι μετά από έναν ακόμη έλεγχο διαπιστώθηκαν λάθη στη συγκρότηση των Σ.Δ.Ε.Υ & Ε.Δ.Ε.Α.Υ, έτσι ώστε να ανακοινοποιήσουν στο ορθό τις αποφάσεις συγκρότησης. Τα λάθη αφορούν κυρίως στον αριθμό των σχολείων που μετέχουν στο Δίκτυο, στον ορισμό των Κέντρων Στήριξης, καθώς και στη διαδικασία σύστασης – συγκρότησης Σ.Δ.Ε.Υ – Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Ως γνωστόν προαπαιτούμενο των προσλήψεων είναι  να συγκροτηθούν με το σωστό τρόπο τα Δίκτυα και οι Επιτροπές, καθώς και ο Κανονισμός Λειτουργίας των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, ο οποίος είναι έτοιμος και αναμένει  τις προαναφερόμενες συστάσεις και συγκροτήσεις.
Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εμείς είναι πως ένα ολόκληρο τμήμα της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ασχολείται με το θέμα των Ε.Δ.Ε.Α.Υ εδώ και πολύ καιρό προσπαθώντας να διορθώσει τα αδιόρθωτα, πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανέρχονται σε 116 τον αριθμό με ότι αυτό συνεπάγεται στα λάθη σύστασης – συγκρότησης , πως αισίως φτάνουμε στα μέσα Ιανουαρίου του 2014 χωρίς να έχουν στελεχωθεί οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ και πως 400 πιστώσεις Ε.Ε.Π βρίσκονται στο Υπουργείο από τον Σεπτέμβριο και περιμένουν αδιάθετες.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ε.Α.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Α.Ε
Πρόθεση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής είναι να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των αποφοίτων των τμημάτων Ειδικής Αγωγής για πρόταξη στους πίνακες των αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο και με μοριοδότηση από κει και πέρα όλων των προσόντων που αφορούν στην ειδική αγωγή.
Τα ανωτέρω προβλεπόντουσαν στην παράγραφο 2 του άρθρου 28 του νόμου 4186/2013 να ρυθμιστούν με Υπουργική Απόφαση, αλλά τελικώς θα συμπεριληφθούν στο νέο νόμο για την Ειδική Αγωγή, ώστε να υπάρξει ισχυρότερη νομοθετική κάλυψη.
 Λεπτομέρειες της μοριοδότησης κ.λ.π θα ανακοινώσει η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής σύντομα.
 
Βασίλης Βούγιας
8/1/2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...