Home / HEADER-NEWS / Διευκρινήσεις του Υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου για το Νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων

Διευκρινήσεις του Υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου για το Νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων

Δημοσιεύτηκε: 7:11 μμ Ιανουάριος 15th, 2014  


PANELLADIKES

Διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του νόμου για το νέο λύκειο, έδωσε στο news.gr, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε την Τρίτη, λόγω της απόκλισης στις δηλώσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τα όσα προέκυψαν μετά τη συνάντηση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με τον κύριο Κεδίκογλου.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει κανονικά. “Ήδη προχωράει η σύσταση του Οργανισμού Εξετάσεων. Αρχικά, υπήρξε προβληματισμός για την εφαρμογή ή όχι της τράπεζας θεμάτων, καθώς σε μερικούς μήνες απαιτείται η ύπαρξη, περίπου 1.000 θεμάτων σε πλήρη ανάπτυξη”.

Σύμφωνα με τον κύριο Κεδίκογλου, αρχικά είχε τεθεί στο τραπέζι η πιλοτική εφαρμογή της ρύθμισης για την τράπεζα θεμάτων. Εξηγώντας, τη διάσταση που φάνηκε να υπάρχει σε σχέση με τη δήλωση Αρβανιτόπουλου, ανέφερε ότι “δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του για να ξέρω αν έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Το μόνο ζήτημα που τίθεται, είναι να εξετάσουμε αν προλαβαίνουμε να το εφαρμόσουμε. Σε ό, τι αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις ο νόμος για το νέο λύκειο εφαρμόζεται ήδη”.

Σε ερώτησή μας σχετικά με τα όσα ακούστηκαν δια στόματος του προέδρου τωνΙδιωτικών Εκπαιδευτικών, Μιχάλη Κουρουπού, περί πολιτικού ζητήματος, το οποίο προέκυψε από τη διαφοροποίηση στα λεγόμενα Αρβανιτόπουλου – Κεδίκογλου, ο υφυπουργός υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και πως όλες οι εκκρεμότητες έχουν τακτοποιηθεί μετά την χθεσινή συνάντηση του με τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ.

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήλωση Υπ. Παιδείας – Ο νόμος για το Νέο Λύκειο θα εφαρμοστεί πλήρως

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον υφυπουργό παιδείας Σ.Κεδίκογλου (Αλαλούμ με το Νέο Λυκειο)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...