Home / HEADER-NEWS / Διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών (σε Περιφερειακές Δ/νσεις, και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) σε σχολικές μονάδες

Διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών (σε Περιφερειακές Δ/νσεις, και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) σε σχολικές μονάδες

Δημοσιεύτηκε: 10:17 πμ Ιανουάριος 23rd, 2014  


metatheseis

Μπράτης Δημήτρης

Αιρετός των εκπαιδευτικών της

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

στο ΚΥΣΠΕ

d.mpratis@gmail.com

τηλ. 6974750402 – 2103312790

2103442884

fax: 2103246893

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την υπ’ αριθμ. 8141/Δ1/21-1-14 απόφασή του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, καλεί τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν σε σχολικές μονάδες τους εκπαιδευτικούς που αποσπάσθηκαν σε Περιφερειακές Δ/νσεις και σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης «…προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»!!!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι πέρα για πέρα προκλητική, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν αποσπάσθηκαν φέτος, αν και υπήρχε η δυνατότητα, τη στιγμή που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί δεν αποδεσμεύονται ακόμη, επειδή δεν έχουν προσλάβει αναπληρωτές να τους αντικαταστήσουν, έρχεται ο Υφυπουργός Παιδείας με την απόφασή του να «διαθέσει» σε σχολεία τους εκπαιδευτικούς που απέσπασε σε Περιφερειακές Δ/νσεις και Δ/νσεις Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα μετρήσιμο και αντικειμενικό κριτήριο.

  • Πρόκειται για μια απόφαση που καταστρατηγεί το αντικειμενικό και μοριοδοτούμενο σύστημα των αποσπάσεων που καθιερώθηκε από το 2011 στην εκπαίδευση.
  • Πρόκειται για επαναφορά του «πελατειακού» κράτους και της λογικής πως και σήμερα τελικά «βολεύεται» όποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη».

Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ καλώ τον Υφυπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να καλύψει, άμεσα, τα κενά στην εκπαίδευση με προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων.

Καλώ, επίσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να παρέμβει και να ακυρώσει στην πράξη τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν θεσμικές κατακτήσεις του κλάδου και επαναφέρουν τις λογικές του «πελατειακού» κράτους στην εκπαίδευση.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

https://mpratis.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγελία των δυο αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Ως αιρετoί, καταγγείλαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης για την απόφαση, της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας, από το ΚΥΣΠΕ.

Σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας βγαίνει ακόλουθο για μια ακόμη φορά αφού στην αρχή της σχολικής χρονιάς ευαγγελίζονταν ότι δεν υπήρχαν λειτουργικά κενά και για το λόγο αυτό, αφ΄ ενός μεν, δεν ικανοποίησε καμιά απόσπαση, αφετέρου δε, διαβεβαίωνε, ότι θα γίνουν μόνο οι αναγκαίες αποσπάσεις στα γραφεία, γιατί θα καλύπτονταν οι συγκεκριμένες θέσεις από συναδέλφους που πήραν μετάταξη.

Σήμερα, αυτοδιαψεύδεται γιατί δεν προνόησε και δεν έλαβε υπόψη τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας τα οποία δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από ασθένειες, εγκυμοσύνες, συνταξιοδοτήσεις κτλ.

Έτσι λοιπόν, προκειμένου, να αντιμετωπίσει τα κενά αυτά, συνεχίζει να αποσπά καταχρηστικά στα γραφεία και σε φορείς, εκπαιδευτικούς, δίνοντας παράλληλα εντολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να τους διαθέσουν, σε σχολικές μονάδες της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργεί εκπαιδευτικούς πολλαπλών ταχυτήτων, αφού για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες αποσπάσεων συναδέλφων στη μέση της σχολικής χρονιάς στα γραφεία, καταστρατηγώντας και το δικαίωμα της απόσπασης με μοριοδότηση, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά και τον τρόπο μοριοδότησης μεταξύ των συναδέλφων σχετικά με τα μόρια δυσμενών συνθηκών.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπουργείο, δημιουργεί ανασφάλεια και σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα, για μια ακόμη φορά, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εγκυκλίου των μεταθέσεων.

ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας

larissanet.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...