Home / HEADER-NEWS / Δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για 7.500 επίορκους του Δημοσίου

Δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για 7.500 επίορκους του Δημοσίου

Δημοσιεύτηκε: 10:23 πμ Ιανουάριος 22nd, 2014  


apolysi1-300x225

Τα περί 7.500 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων διέψευσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής χαρακτηρίζοντας το νούμερο αυτό «τρελό».

Ο κ. Ρακιντζής ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε πως τα μόνα στοιχεία που υπήρχαν είναι 2.500 ονόματα από τον κατάλογο με τις ποινικές διώξεις στη Δικαιοσύνη. Όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι 2.500 υποθέσεις δεν σημαίνει και 2.500 υπάλληλοι, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν πολλές διώξεις.

Ρακιντζής: Λιγότεροι από 2.500 οι επίορκοι υπάλληλοι και όχι 7.500

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ελέγχων ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε ότι οι απολύσεις έχουν περιοριστεί σε 200 και ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 500. «Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι πάντως «έχει επιταχυνθεί η διαδικασία».

Για τις καταγγελίες ότι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ο Λ. Ρακιντζής παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα». Μόνο στη Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία αφορούν «όχι τελείως πλαστά πιστοποιητικά», είπε, αναφέροντας ότι υπήρχαν απολυτήρια που το 10 το έκαναν 18, κάτι που, όπως τόνισε, «αποτελεί πλαστογραφία». Ο κ. Ρακιντζής είπε ότι υπάρχουν 50 τέτοιες περιπτώσεις Δημοτικών Αστυνόμων στην Αθήνα και 12 – 15 στα Δωδεκάνησα και ανέφερε ότι ανακλήθηκαν διορισμοί που έγιναν.

Όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με πλαστά πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, που όμως δεν αφορούσαν διορισμό, αλλά προαγωγή υπαλλήλων. Αυτό, εξήγησε ο κ. Ρακιντζής, είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν αποτελεί προσόν για πρόσληψη. Ωστόσο ακόμη οι υπάλληλοι που εμπλέκονται δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια.

HMΕΡΗΣΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...