Home / HEADER-NEWS / Δείτε τις τελικές προτάσεις για τη «Λευκή Εβδομάδα». Οι θέσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Δείτε τις τελικές προτάσεις για τη «Λευκή Εβδομάδα». Οι θέσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 5:41 μμ Ιανουάριος 15th, 2014  


coffee_break--2-thumb-large

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί οι εξής προτάσεις:

Ski week: Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Τα σχολεία κλείνουν ολόκληρη την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας ώστε να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν στα χειμερινά σαλέ και στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Dog week: Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Νυχτερινών Κέντρων. Τα σχολεία για μια εβδομάδα θα ανοίγουν μετά τις 3 το μεσημέρι ώστε να μπορούν το προηγούμενο βράδυ γονείς και μαθητές να διασκεδάζουν στα μπουζούκια.

Black week: Σε συνεργασία με την Γερμανική Κυβέρνηση και την Τρόικα. Τα σχολεία για μια εβδομάδα θα λειτουργούν μόνο νύχτα (από 23:00-05:00) προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τις κλιματολογικές συνθήκες των χωρών της Βόρειας Ευρώπης που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν μετά το πέρας των σπουδών τους.

Sexual Friday: Σε συνεργασία με τον κλάδο παροχής επαγγελματικών σεξουαλικών υπηρεσιών. Ορίζεται ως αργία η Παρασκευή προκειμένου οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται τους Οίκους Ανοχής των περιοχών τους.

Coffee Break: Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Καφετεριών και Αιθουσών Αναψυχής. Καταργούνται οι 3 πρώτες ώρες διδασκαλίας προκειμένου οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να πιουν έναν πρωινό καφέ με την ησυχία τους.

Lunch Break: Σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων. Καταργούνται οι 3 τελευταίες ώρες διδασκαλίας προκειμένου οι μαθητές να μεταβαίνουν για ένα μεσημεριανό γκουρμέ γεύμα σε εστιατόριο της αρεσκείας τους. Το υπουργείο, πιστό στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, περιμένει και άλλες προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο και εφ’ όσον αυτές θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας είναι πρόθυμο να τις συμπεριλάβει στο εθνικό σχέδιο για την νέα ανάπτυξη της χώρας, παρά την όποια αντίδραση των οπισθοδρομικών εκπαιδευτικών, που δεν δουλεύουν ποτέ, τα ρεμάλια!

Το παραπάνω σατυρικό κείμενο αναρτήθηκε στο facebook και το αναδημοσιεύουμε σαν σχόλιο στο επίκαιρο ζήτημα της «λευκής εβδομάδας» 

………………………………………………………

OI ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

olme2

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων

FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 15/1/14

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα η κυβέρνηση έρχεται να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων και να αναφωνήσει: «Αν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι»! Γιατί αυτή τη φράση φέρνει στο μυαλό όλων η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες για την καθιέρωση της λεγόμενης «λευκής εβδομάδας» μετά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου οι μαθητές και οι οικογένειες τους να κάνουν …χειμερινές διακοπές.

Η κυβέρνηση δείχνει να πιστεύει ότι οι εργαζόμενο δεν πάνε χειμερινές διακοπές επειδή τους λείπει ο …χρόνος και τους δεσμεύουν οι σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τους. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική: δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δε μπορούν να φύγουν ούτε ένα Σαββατοκύριακο, γιατί η πολιτική της λιτότητας τους έχει τσακίσει και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές ανάγκες.

Φυσικά η υποκρισία της κυβέρνησης περισσεύει. Επομένως, τα δάκρυα της Κυβέρνησης είναι κροκοδείλια για τις χαμένες ώρες από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Το ότι το σχέδιο μιλάει για κατάργηση των σχολικών περιπάτων (ή για έναρξη του σχολικού έτους 2 μέρες πιο νωρίς και τη λήξη του 2 πιο αργά), όχι μόνο δεν δείχνει ενδιαφέρον για το σχολείο, αλλά αντίθετα τονίζει την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την παιδαγωγική διαδικασία. Γιατί ακόμα και ο θεσμός των σχολικών περιπάτων έχει τη δική του λογική είναι ενταγμένος στην εκπαιδευτική διαδικασία και δεν μπορεί να καταργηθεί απλά για να δουλέψουν τα ξενοδοχεία, γι’ αυτό το λόγο είμαστε κάθετα αρνητικοί στην περικοπή των περιπάτων για οποιονδήποτε λόγο.

Τέλος είναι ολοφάνερη η απαξίωση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου, στο όνομα της τόνωσης της επιχειρηματικής δράσης. Δημιουργείται μια ξεκάθαρη κουλτούρα παρέμβασης των επιχειρήσεων στη ζωή του σχολείου, πράγμα άλλωστε που ταιριάζει  και με τις συνολικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ για την εκπαίδευση. Αυτό που κάνουν σήμερα οι ξενοδόχοι, θα μπορεί να το κάνει αύριο η οποιαδήποτε επιχειρηματική ομάδα, όταν κρίνει ότι η μία ή άλλη πτυχή της σχολικής ζωής είναι εμπόδιο στην κερδοφορία της. Σήμερα είναι ο σχολικός χρόνος, αύριο το ωράριο του σχολείου ή το  περιεχόμενο  ενός  μαθήματος που θα ενοχλήσει τα επιχειρηματικά  συμφέροντα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Τα επόμενα βήματα μετά τη χθεσινή απεργία

Να αφήσει λοιπόν τα υπουργείο τα σχέδια για «λευκές εβδομάδες» και να πάψει γενικά να αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση και την «ανάπτυξη». Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κοινωνική παροχή, και αυτή η πολιτική την υποβαθμίζει και τη διαλύει  με κάθε  τρόπο! Δεν μας χρειάζονται «λευκές εβδομάδες», αλλά ανατροπή αυτής της πολιτικής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης και των εργαζομένων!

 

……………………………………………………………

doe_17

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ.529

Αθήνα   15/1/2014

Προς  

1. Τον  Υπουργό Παιδείας

κ.   Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

2. Τον  Υφυπουργό Παιδείας

κ.   Συμεών Κεδίκογλου

Κοιν.  

1.   Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2.   Μ.Μ.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τη «λευκή εβδομάδα» στην εκπαίδευση

 

Με αφορμή δημοσιεύματα για τη «λευκή εβδομάδα» στην εκπαίδευση, προκειμένου να τονωθεί – κατά τους υποστηρικτές της –  ο τουρισμός στην ελληνική περιφέρεια, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει πως εκείνο το οποίο λείπει από τον ελληνικό λαό, λόγω των ανάλγητων και άδικων μνημονιακών πολιτικών, δεν είναι ο ελεύθερος χρόνος αλλά τα χρήματα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, αν θέλει να αντιγράψει ευρωπαϊκές πολιτικές, να το κάνει για  αυτές που είναι ουσιαστικές, που έχουν σχέση με τους οικονομικούς πόρους  για την Παιδεία και όχι να διολισθαίνει σε ανούσιες και προκλητικές, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, προτάσεις.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που ευθύνεται για την απώλεια δεκάδων διδακτικών ωρών, λόγω της μη έγκαιρης πρόσληψης εκπαιδευτικών στα σχολεία, να αποσαφηνίσει εάν υπάρχει βάση στο δημοσίευμα και το πώς θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες.    

ΔΟΕ

πηγές, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, ...