Home / HEADER-NEWS / ΟΙΕΛΕ – Ανακοίνωση για την επαίσχυντη σύμβαση των 3,00 ευρώ ανά ώρα στους καθηγητές ξένων γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 11:05 μμ Ιανουάριος 20th, 2014

frontistirio

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ.
Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
Αθήνα, 20/1/2014
Αριθμ. Πρωτ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΜΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 250 ΕΥΡΩ (!) ΜΗΝΙΑΙΩΣ (ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ)

Στην Ελλάδα των Μνημονίων έχει χαθεί, πλέον, κάθε όριο. Με οργή διαπιστώσαμε ότι η υπογραφή της άθλιας, αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και στο ψευδοσωματείο των δήθεν «εργαζόμενων» διαφημίζεται ως πρώτη είδηση σε φιλικά προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ΜΜΕ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, υπενθυμίζουμε ότι το δήθεν σωματείο «εργαζόμενων» που υπογράφει ΣΣΕ με τους μεγαλοκαρχαρίες-εργοδότες συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών με αδιαφανείς διαδικασίες. Δεκάδες εκπαιδευτικοί μεταφέρονταν στα γραφεία του ψευδοσωματείου και ψήφιζαν υπό την απειλή της απόλυσης. Όπως προκύπτει από το καταστατικό του σωματείου η συντριπτική πλειονότητα των 21 ιδρυτικών μελών του είναι συγγενείς πρώτου βαθμού ιδιοκτητών φροντιστηρίων.

Το ψευδοσωματείο συνυπογράφει και εφαρμόζει στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας με απολαβές πολύ χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό από το 2011. Η μείωση που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φθάνει έως και το 90% από το 2011. Οι καθαρές αποδοχές για εκπαιδευτικούς (με προϋπηρεσία έως 900 ημερομίσθια) που εργάζονται 18 ώρες την εβδομάδα (πλήρες ωράριο) αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των …250 ευρώ το μήνα (κάτω από 3 ευρώ καθαρά την ώρα!). Γίνεται αντιληπτό ότι τα κέρδη για τους φροντιστηριούχους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι  τα δίδακτρα παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι και εισπράττουν 100 ευρώ από κάθε μαθητή για πιστοποίηση τίτλων ξένων γλωσσών.

Αν αναρωτιέται κάποιος για ποιο λόγο προσκείμενα στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την υπογραφή της επαίσχυντης ΣΣΕ, ας ψάξουν τη λίστα με τους πλέον πιστούς υποστηρικτές του Υπουργού Παιδείας στο Πειραιά. Μήπως σε αυτήν φιγουράρουν πανίσχυροι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών της περιοχής;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

https://www.oiele.gr/ Μέσω

…………………………………………………………….