Home / HEADER-NEWS / Μεγάλα κενά στα σχολεία παρότι έχουν προσληφθεί 12.500 αναπληρωτές

Μεγάλα κενά στα σχολεία παρότι έχουν προσληφθεί 12.500 αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 11:12 πμ Ιανουάριος 23rd, 2014  


agefstratiossxolio

Αρνήθηκε το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει επιπλέον 1.500 πιστώσεις εκπαιδευτικών

Παρά το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο μέσον του σχολικού έτους τα κενά στα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης παραμένουν. Ο μειωμένος αριθμός πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει οδηγήσει το Υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση λύσεων.

Η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει επιπλέον 1.500 πιστώσεις αναπληρωτών είχε ως αποτέλεσμα να αποσταλεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης έγγραφο για τη διάθεση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω της αδυναμίας του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 6.975 προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.506 στη δευτεροβάθμια. Στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής έχουν πραγματοποιηθεί 2.385 προσλήψεις ενώ σε ειδικότητες ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας ο αριθμός ανέρχεται σε 1.555. Συνολικά έχουν προσληφθεί έως σήμερα 12.449 αναπληρωτές και όμως όπως προειπώθηκε τα κενά παραμένουν.

Στη Βουλή κατατίθενται διαρκώς ερωτήσεις βουλευτών που αναδεικνύουν το πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών ζητώντας από το Υπουργείο λύσεις.

Παραθέτουμε αποσπάσματα ορισμένων εκ των ερωτήσεων που κατατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες:

1. Χωρίς διδασκαλία στα Αγγλικά επί δυο χρόνια παραμένουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάσου και οι μαθητές του 2ου σχολείου Καλυθιών Ρόδου που δεν έχει ούτε δάσκαλο γυμναστικής. (21/1/2014)

2. Σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λέσβο. Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Γέρας υπάρχει έλλειψη βρεφονηπιοκόμου, νοσηλευτή (48 ώρες). Στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανικό οχημάτων, μηχανολόγο, γεωπόνο (33 ώρες). (14/1/2014)

3. Είκοσι πρωινά τμήματα δημοτικών στο νομό Ηρακλείου είναι χωρίς δάσκαλο ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων φθάνουν τις 15 στους γυμναστές ενώ εντοπίζονται κενά 200 ωρών στο μάθημα των γερμανικών. Επίσης κενά υπάρχουν και σε καθηγητές αγγλικών. (14/1/2014)

4. Στο γυμνάσιο Κιμώλου υπάρχει κενό 11 ωρών για την ειδικότητα του Θεολόγου ενώ παραμένει χωρίς καθηγητή πληροφορικής για δεύτερη χρονιά. (8/1/2014)

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...