Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Χωρίς θέρμανση το Α.Π.Θ. σε κατάληψη στο κέντρο διοίκησης

Χωρίς θέρμανση το Α.Π.Θ. σε κατάληψη στο κέντρο διοίκησης

Δημοσιεύτηκε: 2:24 μμ Δεκέμβριος 4th, 2013  


apth

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και υπέρ της δωρεάν και δημόσιας εκπαίδευσης.

Χωρίς θέρμανση έχει μείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Κρυώνουν οι φοιτητές

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φέρεται να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τη θέρμανση στις σχολές της πανεπιστημιούπολης αλλά και σε κτίρια εκτός του Πανεπιστημίου, που όμως του ανήκουν.

Στα τελευταία, το πρόβλημα εστιάζεται στο «κώλυμα» της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Οι φοιτητές κρυώνουν ακόμα και στις αίθουσες στις οποίες κάνουν το μάθημα τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταμπέλα, που έχει κρεμαστεί στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ «Διατηρείτε την πόρτα όσο το δυνατόν περισσότερο κλειστή, δεν υπάρχει θέρμανση»!

Το παράδοξο είναι ότι η θέρμανση στο πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί όχι γιατί δεν υπάρχουν πόροι, αλλά επειδή δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό που θα ασχοληθεί με αυτή, όπως θερμαστές και τεχνικοί αερίου.

Οι δύο αυτές ειδικότητες βγήκαν σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να είναι εξ ολοκλήρου παγωμένο.

Παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτό, πηγαίνουν κάποιες μέρες εθελοντικά και λειτουργούν τη θέρμανση στο πανεπιστήμιο.

«Παρόλο που έφυγαν με τη διαθεσιμότητα, οι άνθρωποι αυτοί έρχονται επειδή αγαπούν το πανεπιστήμιο και λειτουργούν την θέρμανση όπως συνέβη και σήμερα, και εμείς σαν σύγκλητος τους το αναγνωρίσαμε» δηλώνει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ιωάννης Παντής.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο να μείνει τουλάχιστον αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την διαθεσιμότητα για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το κρύο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και εξαρτόμαστε από την καλή διάθεση αυτών των ανθρώπων που έρχονται εθελοντικά και λειτουργούν τη θέρμανση», πρόσθεσε.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...