Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 04:59


Home / HEADER-NEWS / Χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά. Μπορεί να καταρρεύσει το εμβολιαστικό τείχος της χώρας

Χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά. Μπορεί να καταρρεύσει το εμβολιαστικό τείχος της χώρας

Δημοσιεύτηκε: 1:58 μμ Δεκέμβριος 7th, 2013  


embolio

«Οι ειδικοί λένε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να καταρρεύσει το εμβολιαστικό τείχος της χώρας»

Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία χιλιάδων μικρών παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς να έχουν κάνει τα απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξή τους εμβόλια, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Και αυτό γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι.

«Οι ειδικοί λένε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να καταρρεύσει το εμβολιαστικό τείχος της χώρας».

Τη συγκλονιστική καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν εμβολιάσει φέτος 6.000 παιδιά με 9.000 εμβόλια, «όχι γιατί οι γονείς ήταν αδιάφοροι, αλλά γιατί οι γονείς δεν είχαν, διότι όχι μόνο το εμβόλιο έχει ένα κόστος που μπορεί να φτάσει τα 40 – 50 ευρώ, αλλά όταν είσαι ανασφάλιστος, πρέπει να δώσεις και την αμοιβή του παιδίατρου. Για ανθρώπους που δεν έχουν καλά-καλά τα βασικά τρόφιμα, αυτό ήταν απαγορευμένο», λέει ο κ. Κανάκης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Και διευκρινίζει: «Δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, ο οποίος θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος. Κανονικά ένα ανεμβολίαστο παιδί δεν μπορεί να πάει σχολείο, άρα αποκλεισμός από το σχολείο. Επίσης, αποκλεισμός από τη σίτιση, γιατί σε πολλά σχολεία τα παιδιά τρώνε. Αρα, τριπλός αποκλεισμός, η καλύτερη απόδειξη για το πόσο άδικο είναι αυτή τη στιγμή το σύστημα Υγείας, που αντί να βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη, στην πραγματικότητα τους τιμωρεί».

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου λέει πως «υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να επανεμφανιστούν ασθένειες που είχαμε ξεχάσει· για τα ίδια τα παιδιά αυτό τα κάνει πολύ πιο ευάλωτα στα θέματα της υγείας τους». Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου: «Τα ανασφάλιστα παιδιά που παραμένουν ανεμβολίαστα βρίσκονται μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο, εκτός από την απειλή για την υγεία τους, να αντιμετωπίσουν και τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση, καθώς υπάρχει οδηγία που δεν επιτρέπει στα ανεμβολίαστα παιδιά να πάνε σχολείο. Υπάρχει ένα θέμα με την πολιομυελίτιδα. Να τοποθετηθεί υπεύθυνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Και το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να ξέρει πόσα παιδιά είναι ανεμβολίαστα».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Στις 9 Δεκεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου θα παρουσιάσουν τα πρώτα στοιχεία από την ελλιπή εμβολιακή φροντίδα για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα.

 

https://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=402605


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ...