Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Σύγκλητος: Ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να παραπέμψουμε τον Πελεγρίνη

Σύγκλητος: Ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να παραπέμψουμε τον Πελεγρίνη

Δημοσιεύτηκε: 2:27 μμ Δεκέμβριος 4th, 2013  


ekpa

«Αν το αποφασίσει ο υπουργός, θα πρέπει να το κάνει με νομοθετική ρύθμιση»

Ο προεδρεύων κοσμήτορας της Συγκλήτου, Μιχάλης Τσινισιζέλης, δήλωσε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση οτι δεν προκύπτει λόγος από πράξεις η παραλείψεις του Πρύτανη που να δικαιολογούν την παραπομπή του και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε αργία.

«Δεν έχει η Σύγκλητος αρμοδιότητα να αποφασίσει επι του αιτήματος του υπουργείου, υπάρχει νομικό κενό και αν το αποφασίσει ο υπουργός θα πρέπει να το κάνει με νομοθετική ρύθμιση, αλλά μετά δικαστικά θα ειναι έωλη η υπόθεση», δήλωσε ο κ. Τσινισιζέλης.

Στήριξε τους διοικητικούς στην απολογία του ο Πρύτανης του Καποδιστριακού

Τη στήριξή του στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κατά της κινητικότητας εξέφρασε ο πρύτανης του Ιδρύματος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας σε εκδήλωση.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είπε πως νιώθει δέος μπροστά στον αγώνα των διοικητικών τονίζοντας πως έχει ιδιαίτερη σημασία να αγωνίζεται κάποιος γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα χάσει. Έκανε λόγο για μάθημα αγώνα προς την κοινωνία.

Σφοδρές κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε ο πρύτανης, τονίζοντας ότι «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας».

«Το μείζον είναι να υπάρχει δημόσιο Πανεπιστήμιο», είπε ο κ. Πελεγρίνης. Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους, που διαθέτει το ΕΚΠΑ και πρόσθεσε ότι προτιμά να έχει ζωντανούς φοιτητές, που μπορεί ακόμα και να τον προπηλακίσουν παρά να παρεισφρήσει στο Καποδιστριακό η Χρυσή Αυγή.

Τόνισε ότι στο ΕΚΠΑ μπορεί να υπάρχουν καθηγητές ή φοιτητές που υποστηρίζουν το ακροδεξιό κόμμα αυτοί όμως αποτελούν μονάδες και όχι συγκροτημένη ομάδα.

«Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή», συμπλήρωσε ακόμη.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...