Home / HEADER-NEWS / Στοιχεία σιτιζόμενων μαθητών σε σχολεία

Στοιχεία σιτιζόμενων μαθητών σε σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:44 πμ Δεκέμβριος 18th, 2013  


ftoxopaidi
Η δράση σίτισης μαθητών αφορά περίπου 290 σχολεία και 71.000 περίπου μαθητές.
Το ύψος της δαπάνης έχει προϋπολογιστεί στα 9.400.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι πόροι για δωρεάν γεύμα παντού όσο και να το επιθυμούμε. Κάνουμε όμως αυτό που μπορούμε στο πλαίσιο του δυνατού με το πρόγραμμα αυτό».
 Το δωρεάν γεύμα στα σχολεία, υλοποιείται   με τη διανομή μικρογεύματος σε μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο της στήριξης των σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: «Τα σχολεία αυτά βρίσκονται στην πλειονότητα τους σε περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνουν αυξημένο αστικό πληθυσμό και παρουσιάζουν χαμηλούς κοινωνικοοικονομικούς και εκπαιδευτικούς δείκτες. Η επιλογή των σχολείων είναι με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπως το μέσο εισόδημα της περιοχής».
Για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών:
Α. Ως προς το θέμα της μεταφοράς, αποτελεί εδώ και τρία χρόνια από την ψήφιση του «Καλλικράτη» αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι δαπάνες μεταφοράς και επιδότησης των μαθητών βαρύνουν τις πιστώσεις των δευτεροβάθμιων ΟΤΑ, ενώ στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας δεν εγγράφονται καν πιστώσεις για δαπάνες μεταφοράς μαθητών. Πάντως, η μεταφορά γίνεται και στοιχίζει περίπου 155 εκατομμύρια ετησίως.
Β. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει για τους μαθητές άνω των 18 που φοιτούν σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Αττική, προκειμένου να μετακινούνται με μειωμένο κόμιστρο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επιδοτούμε τον ΟΑΣΑ, ώστε οι μαθητές άνω των 18 να πληρώνουν 50% μειωμένο εισιτήριο.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...