Home / HEADER-NEWS / Σε πολλές περιοχές οι Περιφερειακοί Δντες προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας

Σε πολλές περιοχές οι Περιφερειακοί Δντες προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 1:55 μμ Δεκέμβριος 28th, 2013  


france_320_327

Πληρ. : Δέσποινα Μαυροματάκη                                                                  

Αρ.πρ: 113

 Τηλ:    6937318134

Προς: -τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου

 Κοινοποίηση:- Γ.Γραμματέα Υπ.  κ. Αθ. Κυριαζή

-Διευθυντή Σπουδών Δ.Ε. κ. Στ. Μερκούρη

Θέμα: Καταργήσεις τμημάτων ξένης γλώσσας

 

Κύριε Υφυπουργέ,

με έκπληξη πληροφορούμαστε από συναδέλφους καθηγητές Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας ότι σε πολλές περιοχές της χώρας , Περιφερειακοί Δ/ντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης προχωρούν με διάφορα προσχήματα σε συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις τμημάτων γαλλικής γλώσσας.

Τα τμήματα αυτά λειτούργησαν σύννομα όλο το πρώτο τρίμηνο στα Γυμνάσιο και σχεδόν όλο το πρώτο τετράμηνο στα Λύκεια με τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων Διευθυντών Εκπ/σης και των κατά τόπους ΠΥΣΔΕ.

Οι εντολές αυτές, αιφνιδιαστικές, αστήρικτες παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά αδικαιολόγητες,  οδηγούν σε απόγνωση μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες τους. Με αυτές τις εντολές οι μαθητές και μαθήτριες, ακόμα και γεωγραφικά δύσκολων περιοχών, στερούνται το δικαίωμα στη διδασκαλία και εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας, σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους δεν τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση άλλη πέρα από αυτήν που τους προσφέρει  το δημόσιο σχολείο.

Διαταράσσεται επίσης η λειτουργία των σχολείων αφού θα αλλάξουν τα προγράμματα διδασκαλίας.

Ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός αφού πολλοί μαθητές και μαθήτριες θα αναγκαστούν να μετεγγραφούν σε αναζήτηση της γνώσης και της εκμάθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας που επιθυμούν και τους στερεί με απαράδεκτο τρόπο η Πολιτεία.

Οι καθηγητές και καθηγήτριες ΠΕ05 θα βρεθούν χωρίς διδακτικό αντικείμενο ή με ελλιπές διδακτικό ωράριο σε μία εποχή που τα κενά έχουν καλυφθεί, εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της υποχρεωτικής μετακίνησης σε άλλη εκπαιδευτική περιφέρεια.

Εκτός αν στόχος αυτών των ενεργειών είναι η συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων και η τροφοδότηση της δεξαμενής των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων με τους συναδέλφους ΠΕ05.

Ζητάμε

να μας απαντήσετε άμεσα αν οι Περιφερειακοί Δ/ντες προχωρούν σε αυτές τις ακραίες και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες με τη σύμφωνη γνώμη και εντολή σας,

να κοινοποιήσετε το σκεπτικό αυτών των καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων γαλλικής γλώσσας

και να δώσετε άμεσα εντολή ώστε να μην υλοποιηθούν οι προγραμματιζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλογικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και την ΟΛΜΕ θα λάβουμε κάθε εκπαιδευτικό ακόμα και νομικό μέτρο για την προάσπιση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που την έχουν επιλέξει.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ                                                   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΧΛΗ

apf.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...