Home / HEADER-NEWS / ΟΙΕΛΕ: Αρσάκεια και Κολλέγιο ΑΘηνών καταργούν το δώρο Χριστουγέννων

ΟΙΕΛΕ: Αρσάκεια και Κολλέγιο ΑΘηνών καταργούν το δώρο Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Δεκέμβριος 23rd, 2013  


OIELE_logo

ΟΙΕΛΕ: Αρσάκεια και Κολλέγιο ΑΘηνών καταργούν το δώρο Χριστουγέννων

Όπως αναδεικνύει παρακάτω η Ομοσπονδία Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας σύμφωνα και με καταγγελίες του ΣΕΛΚΑ  το Κολλέγιο Αθηνών και τα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπου πρόεδρος είναι ο Γ.Μπαμπινιώτης  προχώρησαν στην κατάργηση του Δώρου των Χριστουγέννων

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ-ΑΛ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Μετά το Κολλέγιο Αθηνών που, σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΕΛΚΑ, κατάργησε το Δώρο Χριστουγέννων, σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι σε αντίστοιχη, μονομερή ενέργεια προχώρησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (των Αρσακείων Σχολείων).

Έχουμε κατά καιρούς δηλώσει ότι ο κινητήριος μοχλός πίσω από τις δραματικές αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση που έχουν νομοθετηθεί το τελευταίο διάστημα είναι ο συμμαχικός άξονας  Γ. Μπαμπινιώτη (Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας) και Αλ. Σαμαρά (Κολλέγιο Αθηνών). Η εκκίνηση για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έγινε με την ανάληψη από τον πρώτο της θέσης του Υπουργού Παιδείας, από την οποία επιχείρησε μόλις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες,  «όλως τυχαίως» και οι δύο σχετικές με την ιδιωτική εκπαίδευση: η πρώτη (που έμεινε στα χαρτιά, αφού «περιπλανήθηκε» ως τροπολογία σε 3 άσχετα νομοσχέδια) για την απελευθέρωση των απολύσεων και η δεύτερη για την κατά 35% μείωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την έκδοση της γνωμοδότησης 214/2012. Για την έκδοση της γνωμοδότησης η ΟΙΕΛΕ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε Υπουργού-σχολάρχη Μπαμπινιώτη και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, διότι, αν και δημόσιος λειτουργός, ενήργησε ώστε να  εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων στην οποία και ο ίδιος ανήκει.

Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύπτεται για ποιο λόγο ο κ. Μπαμπινιώτης ως Υπουργός επεχείρησε εσπευσμένα, ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, να εκδοθεί η εν λόγω γνωμοδότηση. Οι κ.κ. Αλ. Σαμαράς και Γ. Μπαμπινιώτης λειτουργούσαν βάσει σχεδίου με σκοπό, πέρα από την δραματική συρρίκνωση των μισθών, και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Τα σχολεία της ελίτ, που επιβάλλουν υψηλότατα δίδακτρα και χωρίς ουσιαστικές απώλειες μαθητών, έρχονται να προσθέσουν μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μέσα από την τσέπη των εργαζόμενων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνείται, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, να ξεκινήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 682/1977  των ισότιμων σχολείων (Κολλέγια, Αρσάκεια) από υπαλλήλους της κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, ή άλλους ειδικούς δημόσιους υπαλλήλους.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα με επιστολή της από τον Πρόεδρο της Βουλής (συνημμένο 2) να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε το Κοινοβούλιο να εξετάσει τη μηνυτήρια αναφορά του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ (η οποία, σημειωτέον, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία από τον Ιούλιο του 2012). Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε κάθε πρόσφορη νομική και πολιτική ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική και ηθική εξαθλίωση των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                            α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                          Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                               ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...