Home / HEADER-NEWS / ΟΑΕΔ – Όλες οι πληροφορίες για τους επιτυχόντες των Κοινωφελών Προγραμμάτων

ΟΑΕΔ – Όλες οι πληροφορίες για τους επιτυχόντες των Κοινωφελών Προγραμμάτων

Δημοσιεύτηκε: 9:54 πμ Δεκέμβριος 27th, 2013  


oaed

Εντός 5 ημερών θα ειδοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ

Το news.gr παρουσιάζει τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν όλοι οι επιτυχόντες των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ενώ τους ενημερώνει και για τη διαδικασία της πληρωμής τους.

Πρώτο βήμα: ενημέρωση από τον ΟΑΕΔ εντός 5 ημερών

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΟΑΕΔ, μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης των Ανέργων οι υπάλληλοι των αρμοδίων ΚΠΑ, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι οι ωφελούμενοι, καλούν άμεσα εντός 5 ημερών (άρα μέχρι και τις 29/12 για τους επιτυχόντες των 7.400 θέσεων) και με κάθε πρόσφορο μέσο (έγγραφη πρόσκληση, e-mail ή τηλεφωνική επικοινωνίας) τους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί και οι οποίοι διατηρούν κατά την ημερομηνία της υπόδειξης την ιδιότητα του ανέργου, προκειμένου να υποδειχθούν στους αρμόδιους φορείς.

Δεύτερο βήμα: Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Οι επιτυχόντες, μετά την ενημέρωσή τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) και να παραλάβουν το συστατικό/παραπεμπτικό σημείωμα που απευθύνεται προς τους επιβλέποντες φορείς. Στο εν λόγω σημείωμα αναγράφονται τα στοιχεία του ωφελούμενου ενώ αναφέρεται ότι η πρόσληψη γίνεται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τρίτο βήμα: Υποβολή δικαιολογητικών στον αρμόδιο φορέα

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να καταθέσουν στο φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για τα  γενικά και ειδικά προσόντα που ορίζονται από την εκάστοτε προκήρυξη. Επισημαίνουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου ή σε αντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου της αρχής που εξέδωσε το πρωτότυπο. Γίνονται επίσης δεκτά και αντίγραφα που συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/86 όπου ο επιτυχών θα βεβαιώνει ότι τα αντίγραφα που προσκομίζει αποτελούν γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων που έχει στην κατοχή του.

Τέταρτο βήμα: Πρόσληψη

Μετά την κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και τον έλεγχό τους, ο αρμόδιος φορέας στον οποίο τοποθετείται ο επιτυχών θα πρέπει εντός 15 ημερών μετά από την ημερομηνία ενημέρωσής του να προβεί στην πρόσληψη των υποδειχθέντων. Ο επιβλέπων φορέας προβαίνει στην ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και ενημερώνει σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ η οποία και διαγράφει τους προσληφθέντες από τον πίνακα επιτυχόντων.

Επιλαχόντες

Ο επιβλέπων φορέας για τις περιπτώσεις των επιτυχόντων που τελικά δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας ή δεν προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ενημερώνει το αρμόδιο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και δύναται να ζητήσει την αντικατάστασή τους. Οι υποδειχθέντες άνεργοι οι οποίοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας ή δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαγράφονται από τον πίνακα επιτυχόντων και αποκλείονται από επόμενη προκήρυξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Σε περίπτωση που ο επιβλέπων φορέας δεν αποδεχθεί τον υποδεικνυόμενο άνεργο, θα πρέπει να αιτιολογήσει τη μη πρόσληψη. Στην περίπτωση αυτή η θέση θα μείνει κενή.  Σε περίπτωση που η πρόσληψη δεν πραγματοποιείται λόγω του επιτυχόντα, τότε τοποθετείται στη θέση του ο πρώτος επιλαχών. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που ο επιτυχών αποχωρήσει νωρίτερα από το πρόγραμμα. Δηλαδή για το υπολειπόμενο διάστημα τοποθετείται ο πρώτος επιλαχών.

Πληρωμή

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων που θα προσλάβει ο επιβλέπων φορέας καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί:
Α) σε 19.6 ευρώ την ημέρα και όχι μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ευρώ
Β) 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των  25 ετών.

Διαδικασία πληρωμής

Μετά τη λήξη κάθε μήνα απασχόλησης οι επιβλέποντες φορείς υποβάλλουν στον αρμόδιο φορέα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Α) Βεβαίωση υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα
Β) Μηνιαία συγκεντρωτική κατάσταση όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία των ωφελούμενων που απασχολούνται στον φορέα:
Ονοματεπώνυμα-πατρώνυμα
ΑΦΜ
ΑΜΚΑ
ΑΜ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Αριθμούς καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας με πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο
Αριθμούς ημερών ασφάλισης
Καθαρά ημερήσια ποσά αμοιβής
Καθαρές μηνιαίες αμοιβές
Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές ωφελουμένων-ασφαλισμένων
Μηνιαίες ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές
Συνολικές μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές (εργοδοτών-ωφελουμένων)
Γ) Μηνιαίες ηλεκτρονικές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις
Δ) Λογαριασμό ΙΒΑΝ οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας του εμπλεκόμενου φορέα.
Μετά τη διαδικασία έγκρισης της πληρωμής από τον προϊστάμενο του ΚΠΑ2 ο ΟΑΕΔ πιστώνει άμεσα τους λογαριασμούς των ωφελουμένων τα ποσά που αντιστοιχούν στις καθαρές αμοιβές τους.

Απόλυση

Με τη λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι απολύονται αυτοδικαίως χωρίς καμιά αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...