Home / HEADER-NEWS / Νέες τροπολογίες που αφορούν μαθητές – φοιτητές – εισαγωγή στα ΑΕΙ / μετεγγραφές

Νέες τροπολογίες που αφορούν μαθητές – φοιτητές – εισαγωγή στα ΑΕΙ / μετεγγραφές

Δημοσιεύτηκε: 9:04 πμ Δεκέμβριος 18th, 2013  


LYKEIO

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία του 5% των σοβαρών παθήσεων μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή και σε μη αντίστοιχο τμήμα, όπως ορίζει χωρίο τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για μια σημαντική ρύθμιση καθώς υπάρχουν φοιτητές με σοβαρές παθήσεις που εισήχθησαν σε τμήματα μακριά από τον τόπο κατοικία τους και τα οποία δεν είναι αντίστοιχα ώστε να μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή. Επίσης σε μια από τις τροπολογίες δίνεται το δικαίωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων για τους αθλητές που ήταν ενήλικοι όταν πέτυχαν τη διάκρισή τους και δεν έχουν ξεπεράσει το 30 έτος της ηλικίας.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΈΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ 5% ΣΟΒΑΡΏΝ ΠΑΘΉΣΕΩΝ

Κατ’ εξαίρεση οι ανήκοντες στην κατηγορία των φοιτητών του 5% με σοβαρές παθήσεις δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε μη αντίστοιχο τμήμα ή σχολή Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ανεξαρτήτως αν πέτυχαν σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Για τη μεταφορά της θέσης κατατίθεται αίτηση υποψηφίου στο τμήμα ή τη Σχολή υποδοχής, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αιτιολογούν τους λόγους της μεταφοράς.

Η μεταφορά πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος ή Σχολής υποδοχής, κατόπιν αξιολόγησης των ειδικών προσόντων του επιτυχόντος. Για τη μεταφορά της θέσης δεν ισχύει ο ποσοτικός περιορισμός του 5% και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο τμήμα ως υπεράριθμοι.

ΕΝΉΛΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΈΣ

Για τους ενήλικες αθλητές που επιθυμούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ υπάρχει μια προσθήκη στους προηγούμενους νόμους που ορίζει ότι για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-14 και 2014-15 μπορούν να κάνουν χρήση των σχετικών προνομίων υπό την προϋπόθεση να έχουν ηλικία έως 30 ετών κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης.

Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο:

«Αθλητές που ήταν ενήλικοι κατά το χρόνο επίτευξης της διάκρισης, δύνανται να κάνουν χρήση του σχετικού προνομίου, υπό την προϋπόθεση να έχουν ηλικία έως 30 ετών κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ως αθλητές για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-14 και 2014-15».

Καλόγηρος Βασίλειος,

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...