Home / HEADER-NEWS / Νέα 48ωρη απεργία στο ΕΚΠΑ – Πόσους υπαλλήλους χάνει κάθε τμήμα

Νέα 48ωρη απεργία στο ΕΚΠΑ – Πόσους υπαλλήλους χάνει κάθε τμήμα

Δημοσιεύτηκε: 3:49 μμ Δεκέμβριος 9th, 2013  


ekpa

Τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης για δύο ακόμη 24ωρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίασή τους της Δευτέρας.

Το κλίμα είναι πολύ τεταμένο, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιας και ο Πρύτανης παρουσιάζεται στον Εισαγγελέα και αρκετές σχολές είναι κλειστές λόγω κατάληψης, ενώ ο πρόεδρος της Νομικής μονομερώς, όπως καταγγέλθηκε στο news.gr, άνοιξε τη Νομική.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για 13 διδακτικές εβδομάδες και διάσωση του εξαμήνου είναι ακόμη «στον αέρα» βάσει των νέων εξελίξεων.

Σε κατάληψη η νομική

Παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής, Θ. Φορτσάκη, να ανοίξει τη Σχολή και την προαναγγελία ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν άμεσα, ομάδα φοιτητών προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου.
Έξω από το κτίριο της Νομικής υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, που κρατούν τη Σχολή κλειστή. Το εξάμηνο, ούτως ή άλλως, κρέμεται από μια κλωστή και οι εξελίξεις αυτές -καθώς τελούν υπό κατάληψη και άλλες σχολές- κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιτυχία των σχεδίων που έχει εκπονήσει το υπουργείο για 13 πλήρεις εβδομάδες μαθημάτων και άλλες τρεις αφιερωμένες στην εξεταστική περίοδο.
Όλες οι πύλες του Πανεπιστημίου Αθηνών παραμένουν κλειστές το πρωί της Δευτέρας.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές, προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στα τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούν υπό κατάληψη.
Θυμίζουμε ότι την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Μονομερή απόφαση ανοίγματος της Νομικής καταγγέλλουν φοιτητές

Για μονομερή απόφαση ανοίγματος της Νομικής σχολής κάνουν λόγο πολλοί φοιτητές αφού με απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου της σχολής αυτή τελούσε υπό κατάληψη μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του news.gr.
Στην τότε απόφασή τους οι φοιτητές ανέφεραν ότι σήμερα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα ήταν γνωστή και η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για απεργία και στις 9 Δεκεμβρίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση του Προέδρου της σχολής κ. Φορτσάκη ήταν χωρίς αντίκρισμα αφού οι φοιτητές βρήκαν τη σχολή για άλλη μια φορά κλειστή. Πολλοί αναρωτιούνται μήπως πίσω από την απόφαση του κ.Φορτσάκη κρύβεται προσπάθεια για σπάσιμο της απεργίας.
Στη σημερινή γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου θα αποφασιστεί αν η σχολή θα ανοίξει ή θα συνεχιστεί η κατάληψη. Η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τους φοιτητές να πάρουν μέρος στη συνέλευση για να στηρίξουν το πλαίσιο για «Ανοιχτή» σχολή δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις όπως αναφέρεται στο κείμενό-κάλεσμα.

news.gr

……………………………………………………………………………………………………………

ΕΚΠΑ: Πόσους υπαλλήλους χάνει κάθε τμήμα με τη διαθεσιμότητα

Στο 67% ο μέσος όρος της απώλειας προσωπικού

Αντικειμενικά αδύνατη είναι η επαναλειτουργία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τη διαθεσιμότητα 399 διοικητικών και την αργία άλλων 172 υπαλλήλων. Το παραπάνω υποστηρίζει η απεργιακή επιτροπή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου η οποία σε δελτία τύπου της έχει παραθέσει αριθμητικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Πιο αναλυτικά:

  • 36 υπηρεσίες του ΕΚΠΑ χάνουν όλο το προσωπικό τους,
  • 11 υπηρεσίες χάνουν από 75% και πάνω του προσωπικού τους,
  • 42 υπηρεσίες χάνουν από 50-75% του προσωπικού τους,
  • 43 υπηρεσίες μένουν χωρίς προϊστάμενο.

Στις Γραμματείες Τμημάτων, που εξυπηρετούν το σύνολο των φοιτητών τους και όλες τις λειτουργίες των Τμημάτων, ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%.

-Η Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, μένει με 4 εργαζόμενους.

-Οι Γραμματείες των Τμημάτων Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας και Πληροφορικής μένουν χωρίς προσωπικό.

-Οι Γραμματείες Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας και Βιολογίας μένουν με έναν εργαζόμενο.

Χωρίς εργαζόμενους μένει το πρόγραμμα Erasmus (υποτροφίες και δράσεις), επηρεάζοντας και τη μετάβαση φοιτητών στο εξωτερικό και την εισροή φοιτητών από το εξωτερικό (έχει δημοσιευθεί σχετικό Δελτίο Τύπου με αναλυτικά στοιχεία στον Τύπο από την Απεργιακή Επιτροπή)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...