Home / HEADER-NEWS / Μπήκε πρώτος στο Φυσικό του ΕΚΠΑ αλλά φεύγει για Αγγλία λόγω των απεργιών

Μπήκε πρώτος στο Φυσικό του ΕΚΠΑ αλλά φεύγει για Αγγλία λόγω των απεργιών

Δημοσιεύτηκε: 8:29 πμ Δεκέμβριος 6th, 2013  


FISIKO

Εχοντας σαρώσει τα βραβεία σε διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες, ο Σταύρος Ευθυμίου κατόρθωσε να μπεί πρώτος στο Φυσικό Αθηνών.

Κι όμως αποφάσισε να φύγει τελικά για βρετανικό πανεπιστήμιο που βεβαίως τον έκανε δεκτό, απογοητεύμενος με το γεγονός ότι η σχολή του είναι κλειστή.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» είχε εντοπίσει τον νεαρό τον Αύγουστο, όταν με την ανακοίνωση των βάσεων δήλωνε πόσο χαρούμενος ήταν που πέρασε στη σχολή που επιθυμούσε. Τρεις μήνες μετά όλα έχουν αλλάξει.

Η σχολή παραμένει κλειστή, η χαρά έχει αντικατασταθεί από αγανάκτηση και οι διοικητικοί υπάλληλοι δίνουν τη χαριστική βολή στο εξάμηνο συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Για τον Σταύρο η απόφαση να στραφεί σε βρετανικά πανεπιστήμια, ώστε να καταφέρει επιτέλους να σπουδάσει την επιστήμη του, είναι πλέον μονόδρομος.

«Βλέπω τον χρόνο να κυλάει χωρίς να αλλάζει τίποτα. Τόσο καιρό περιμένω άδικα να ανοίξουν οι σχολές» αναφέρει στο «Ε.Τ.» και συνεχίζει: «Σκέφτομαι να στείλω αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια. Αν με δεχτούν το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω.

Η μοναδική επαφή που έχω με τη σχολή μου εδώ και τόσο καιρό είναι μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα ότι η απεργία συνεχίζεται. Έχω κουραστεί από την αναμονή, στην οποία απ’ ότι φαίνεται δεν μπαίνει ένα τέλος. Για εμάς τους φοιτητές που είμαστε από επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το άγχος για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η σχολή. Το μεγαλύτερο βάρος είναι το οικονομικό».

Η απειλή να χαθεί το εξάμηνο δεν είναι η μόνη έννοια του αριστούχου. Η συχνότητα με την οποία κλείνουν τα πανεπιστήμια με την παραμικρή αιτία είναι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο. «Ηδη έχουν χαθεί κάποιοι μήνες. Αν στο μέλλον γίνει κάτι άλλο και διαφωνούν οι καθηγητές ή οι φοιτητές τί θα συμβεί; Θα ξανακλείσει η σχολή και θα βρεθώ σε στάση αναμονής», τονίζει ο φοιτητής στον Ελεύθερο Τύπο.

Ελεύθερος Τύπος / Foititikanea


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...