Home / HEADER-NEWS / Το MIT υπολόγισε τον χρόνο και όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για να μοιράσει ο Άη Βασίλης δώρα σε 2 δισ. παιδιά

Το MIT υπολόγισε τον χρόνο και όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για να μοιράσει ο Άη Βασίλης δώρα σε 2 δισ. παιδιά

Δημοσιεύτηκε: 1:03 μμ Δεκέμβριος 28th, 2013  


AIVASILIS

Τι θα γινόταν εάν ο Αϊ-Βασίλης ήταν άνθρωπος; Πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να μοιράσει δώρα σε 2 δισ. παιδιά σε μία νύχτα; Και πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται η αλήθεια; Οι επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) τα έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να δώσουν ανθρώπινη υφή στον Αγιο της Πρωτοχρονιάς

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν από τα βασικά. Οπως αναφέρουν, κανένα γνωστό είδος ταράνδου δεν μπορεί να πετάξει. Υπάρχουν όμως περισσότερα από 300.000 είδη άλλων οργανισμών, πολλών εκ των οποίων μπορούν να πετάξουν. «Ετσι ακόμη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας ιπτάμενος τάρανδος που μόνο ο Αϊ-Βασίλης έχει συναντήσει», αναφέρουν οι ειδικοί.
Συνεχίζοντας την καταμέτρηση, σημειώνουν ότι στον πλανήτη υπάρχουν περίπου 2 δισ. παιδιά. Ωστόσο, ο Αϊ-Βασίλης δεν επισκέπτεται τα παιδιά των μουσουλμάνων, των ινδουιστών, των Εβραίων και των βουδιστών. Ετσι, αυτομάτως τα παιδιά περιορίζονται σε 378 εκατ. και εάν υπολογίσουμε 3,5 παιδιά σε κάθε σπίτι, τότε μιλάμε για 92 εκατ. σπίτια.
Ο Αϊ-Βασίλης πρέπει να εργαστεί ακατάπαυστα 33 ώρες σε μία ημέρα, αυτή της Πωτοχρονιάς, και όχι 24 ώρες, διότι εκμεταλλεύεται τις ζώνες των ωρών και την περιστροφή της Γης, υποθέτοντας πάντα ότι ταξιδεύει από τα Ανατολικά προς Δυτικά. Αυτό σημαίνει ότι επισκέπτεται 823 σπίτια το δευτερόλεπτο.
Δηλαδή ο Αϊ-Βασίλης διαθέτει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου για να παρκάρει πάνω από την καμινάδα το έλκηθρο, να κατέβει, να μπει στην καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες με δώρα, να τοποθετήσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δέντρο, να φάει ό,τι γλυκίσματα του έχουν αφήσει στο σαλόνι, να ανέβει την καμινάδα, να σκαρφαλώσει – παρά τα κιλά του – στο έλκηθρο και να συνεχίσει για το επόμενο σπίτι.
Εάν υποθέσουμε ότι το καθένα από αυτά τα 92 εκατ. σπίτια είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στη Γη, τότε σημαίνει ότι κάθε σπίτι απέχει το ένα από το άλλο ένα χιλιόμετρο. Που σημαίνει ότι στο ταξίδι του θα διανύσει συνολικά 100 εκατ. χιλιόμετρα μέσα σε 33 ώρες.
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη τρέχει με 700 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή είναι 3.000 φορές πιο γρήγορο από την ταχύτητα του ήχου. Για να το συγκρίνουμε, το ταχύτερο όχημα που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος, το διαστημόπλοιο «Οδυσσέας», κινείται στο Διάστημα με ταχύτητα 30 χλμ. το δευτερόλεπτο. Το βάρος του ελκήθρου παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί παίρνει δώρο ένα παιχνίδι μεσαίου μεγέθους, δηλαδή ενός κιλού, τότε το έλκηθρο μεταφέρει 321.300 τόνους, χωρίς να υπολογίσουμε το βάρους του ελκήθρου και του Αϊ-Βασίλη…
Πώς όμως κουβαλούν όλο αυτό το βάρος οι τάρανδοι; Οι κανονικοί τάρανδοι δεν μπορούν να σύρουν περισσότερα από 150 κιλά ο καθένας. Αυτό σημαίνει ότι για να μετακινηθούν όλα αυτά τα κιλά ο Αϊ-Βασίλης χρειάζεται να δέσει μπροστά 214.200 τάρανδους. Αυτό αυξάνει το συνολικό βάρος της άμαξας στους 353.000 τόνους και είναι τέσσερις φορές το βάρος του υπερωκεάνιου «Κουίν Ελίζαμπεθ» (δηλαδή έχει βάρος 4 κλασικά υπερωκεάνια).
Αν προσπαθήσει ένας άνθρωπος να μετακινήσει 350.000 τόνους αντικείμενα με 700 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, θα δημιουργηθεί τέτοια αντίσταση αέρα, ώστε ο αέρας λόγω των τριβών θα θερμανθεί και θα είναι το ίδιο όπως όταν ένας κομήτης εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και αρχίζει και φλέγεται.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι τάρανδοι, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, θα αυτοαναφλεγούν, δημιουργώντας τεράστια ωστικά κύματα.
Ετσι και οι 214.000 τάρανδοι θα εξαερώνονταν από την υπερβολική ζέστη μέσα σε 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Ο ίδιος ο Αγιος Βασίλης, εάν ήταν άνθρωπος, θα έπρεπε να αντέξει δυνάμεις βαρύτητας μεγαλύτερες κατά 17.000 φορές από τη βαρύτητα της Γης. Αρα ένας Αϊ-Βασίλης που ζυγίζει 125 κιλά σημαίνει ότι θα κολλήσει στην πλάτη του ελκήθρου του πιεζόμενος από δύο εκατομμύρια κιλά δύναμης που ασκείται από τη βαρύτητα.
Οι θερμίδες του Αϊ-Βασίλη
Αν ο Αϊ-Βασίλης φάει ένα μελομακάρονο, ένα μπισκότο και έναν κουραμπιέ σε κάθε σπίτι, απ” όλα τα σπίτια που θα επισκεφθεί θα καταναλώσει 71.700.000 θερμίδες σε 31 ώρες.
Κανονικά δεν πρέπει να υπερβεί τις 4.000 θερμίδες και εάν υποθέσουμε ότι επιθυμεί να χάσει τα κιλά που έχει πάρει, θα πρέπει να περπατήσει 450 εκατ. χιλιόμετρα για να κάψει τις θερμίδες που πήρε σε μια νύχτα. Εάν πιει και ένα ποτήρι κονιάκ για να συνοδεύσει τα γλυκά και να ζεσταθεί, θα καταναλώσει 92 εκατ. ποτηράκια με ανώτατο όριο για έναν άνδρα τα τέσσερα.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει το έλκηθρο, διότι θα είναι μεθυσμένος και σε υποτιθέμενο αλκοτέστ θα έχει ξεπεράσει το όριο κατά 50 εκατομμύρια φορές, με αποτέλεσμα να του πάρουν την άδεια και το έλκηθρο.
Το κόστος
Αν υποθέσουμε ότι ξοδεύει 40 δολάρια για το κάθε παιδί, τότε θα πρέπει να δίνει περίπου 30 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Ιορδανίας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...