Home / HEADER-NEWS / Μεγαλώνει ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών

Μεγαλώνει ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών

Δημοσιεύτηκε: 3:52 μμ Δεκέμβριος 14th, 2013  


ftoxopaidi

Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των παιδιών των λαϊκών οικογενειών που υποσιτίζονται καθώς οι γονείς τους είναι είτε άνεργοι είτε απλήρωτοι για μήνες και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες καθημερινής επιβίωσης.

Κάτω από το μέγεθος που παίρνει το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε για τρίτη χρονιά φέτος να βάλει σε εφαρμογή πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν πρωινού (ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα).

Φέτος ο αριθμός των μαθητών διευρύνθηκε στους 1.420 και η δωρεάν διανομή πρωινού σε μαθητές επεκτάθηκε σε συνολικά 37 Δημοτικά Σχολεία και 39 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι πρόπερσι τα υποσιτισμένα παιδιά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είχαν καταγραφεί από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, έφταναν τα 600. Ενώ πέρσι στο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί συνολικά 860 μαθητές.

Η χορήγηση δωρεάν πρωινού ξεκίνησε χτες και θα πραγματοποιείται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία όπου υπάρχουν, ενώ στα υπόλοιπα σχολεία που δεν υπάρχουν κυλικεία θα γίνεται μέσω εταιρείας catering κατόπιν διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τον υποσιτισμό μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα ευρήματα της καταγραφής που έχει κάνει ο δήμος. Οπως σημειώνουν στην Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, «σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής, προβλήματα υποσιτισμού εντοπίζονται σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου και συγκεκριμένα σε 36 Δημοτικά Σχολεία και 29 Γυμνάσια και Λύκεια. Να σημειωθεί πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται σε σχολεία όπου κατά κύριο λόγο φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως υπάρχει στην περιοχή της Ξηροκρήνης, ενώ ακόμα πιο έντονο στη ζώνη της περιοχής που βρίσκεται επάνω από την Αγίου Δημητρίου. Χαρακτηριστικά, περίπου 200 μαθητές, στο σύνολο των 1.420 που καταγράφηκαν, συγκεντρώνονται σε ένα σχολικό συγκρότημα της παραπάνω ζώνης».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών δεν μπορεί να λυθεί μέσω εθελοντισμού, εκκλησίας, ΜΚΟ ή όποιων φιλανθρωπικών οργανώσεων και ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών άμεσα να εγκριθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...